9 Ekim, Brüksel ve Strasbourg eylemlerine çağrı-YENİLENDİ

9 Ekim Uluslararası Komployu protesto etmek amacıyla TJK-E öncülüğünde Brüksel ve Strasbourg’da iki eylem düzenlenecek.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, 9 Ekim Uluslararası Komplo’yu 20’inci yılında protesto etmeye hazırlanıyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde 9 Ekim günü Avrupa Birliği’nin başkentleri olan Brüksel ve Strasbourg’da protesto eylemleri düzenlenecek.

Eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “9 Ekim uluslararası Komplosu’nun 20. yılını önemli bir mücadele yılı olarak karşılıyoruz.

İmralı’da özel uygulanan politikayla Önder Apo üzerindeki tecrit sistemi, başta tüm insanlığa ve özgürlük isteyen tüm güçlere yapılan bir işkence sistemi olarak geliştirilmektedir.

İmralı işkence sisteminin ortaklarından CPT sessizliğiyle yine görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyişiyle bu suça ortak olmuştur.

3 yıldır dışarıyla irtibatı tümden kesilmiş, korkunç bir tecrit uygulanan önderliğimizin sağlığı, güvenliği ve yaşamı ile ilgili hiçbir bilgi alınamazken AHİM’in ‘Öcalan’a işkence yapılmamıştır’ kararı baskı ve işkence de Türk faşist devleti ile var olan ve süren ortaklığın itirafı olmuştur.

Biz Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak AHİM’in almış olduğu bu karar ile insanlık suçu olan tecridi kalıcılaştırdığını ve İmralı işkence sistemine hukuki kılıf uydurmasını şiddetle kınıyoruz.

Bu temelde 9 Ekim Salı günü Brüksel’de AB Komisyonu önünde yapılacak olan 9 Ekim Uluslararası Komployu kınama eylemine Kürt kadınları başta olmak üzere halkımızı ve dostlarımızı katılmaya ve güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

CPT’nin görev ve sorumluluğuna davet edileceği eylem insan zinciri biçiminde yapılacak. Her iki eylemde de muhataplara dosya sunulacak.”

Brüksel’de yapılacak eyleme Almanya’nın NRW eyaleti, Fransa’nın kuzeyi, Belçika ve Hollanda’dan Kürdistanlılar ve dostları katılacak.

Strasbourg'da ise CPT önünde yapılacak olan eyleme İsviçre, Strasburg, Mannheim, Frankfurt, Stuttgart, Münih ve Nürnberg gibi merkezler başta olmak üzere Güney Almanya'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katılacaktır.

BRÜKSEL

Tarih: 9 Ekim

Saat: 12:00

Adres: Rond Point Schuman

1040-Bruxelles

STRASBOURG

Tarih: 9 Ekim

Saat: 13:00

Adres: Conseil de L’Europe

Avenue de L’Europe/ Strasbourg