İşgal altındaki bölgelerde kadına yönelik şiddet kınandı

Reqa Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Birliği, işgalci Türk devletinin bölge halkına ve kadınlara uyguladığı suçları bir eylemle protesto etti.

Reqa Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Birliği’nin Türk devletinin bölge halkına yönelik suçlarını yaptıkları açıklama ile kınadı. Açıklamaya sivil toplum kuruluşu üyeleri ve bölge halkından oluşan yüzlerce kişi katıldı. Saat Kavşağı’nda bir araya gelen kitle El Neim Kavşağı’na doğru yürüdü.

Eylemciler şehit fotoğrafları ve üzerinde, “Türk işgaline hayır”, “Kadına dönük istismara ve şiddete hayır” yazılı pankartlar taşıdı.

El Neim Kavşağı’nda yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından Reqa Genç Kadın Birliği adına açıklamayı okuyan Beraa El Mihemed, Reqa’daki genç kadınlar olarak işgal altındaki bölgelerde kadına dönük şiddet ve baskıları kınadıklarını ifade etti.

Açıklamada, dünya kadınlarına, birlik olma ve Erdoğan’ın kadın ve çocuklara dönük vahşi suçlarına karşı durma çağrısı yapıldı.

Eylem kadın direnişinin selamlandığı, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarının kınandığı sloganlarla sona erdi.