'İşgalcilerin saldırılarını boşa düşürdük'

Aylardır Medya Savunma Alanlarına saldıran Türk devletine karşı gerillanın direnişi de devam ediyor. Gerillalar, Xwînda Kobanê ve Amed Efrîn, işgalci Türk devletinin saldırılarını ve teknik gücünü boşa düşürdüklerini belirtti.

İşgalci Türk devleti, Kürdistan'a yönelik saldırılarında kullandığı teknikleri sağlamak için tüm kaynaklarını seferber etmiş durumda. Fakat özellikle son yıllarda gerilla güçlerinin direnişi, Türk devletinin tekniğini boşa çıkardı. Medya Savunma Alanlarına yönelik devam eden aralıksız saldırılarda gerillanın attığı her adım bunu gösteriyor. Cenga Xabur Hamlesi’nde yer alan gerillalar Xwînda Kobanê ve Amed Efrîn, Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın verdiği direniş anlattı.  

ASKERİNE DEĞİL TEKNİK GÜCÜNE GÜVENİYOR

Xwînda Kobanê: Türk devleti bahar aylarında gerilla alanlarına yönelik aralıksız bir saldırı başlattı ve bu saldırılar tamamen teknik güce dayanıyor. Bu durum Türk devletinin kendi içinde nasıl zorlandığını gösteriyor. Bu zorluklardan kurtulmak için de gerillaya yönelik kapsamlı bir saldırı başlattı. Türk devleti karada askerine güvenmiyor, sadece teknik gücüne güveniyor. Bu bizim düşman karşısında verdiğimiz mücadelenin geldiği aşamayı ve Önderlikten aldığımız cesareti gösteriyor.

Ben de işgale karşı bu direnişte yer aldım ve zaman zaman işgal saldırılarına karşı mevzide savaştım. İşgalcilerin saldırısını boşa çıkardığımız bir eylemi anlatmak istiyorum. Bir grup gerilla olarak eylem hazırlığı yapıyorduk. O anda Türk devlet keşif uçakları yerimizi tespit etti ve hemen Atak helikopterleriyle bize saldırdı, alanın her yerine bomba yağdırdı. Helikopterlerle sonuç alamayınca savaş uçakları ile saldırdı. Şüphesiz her saldırı gerçekleştiğinde gerilla yöntemleri ile saldırıları püskürttük ve boşa çıkardık. Aynı zamanda sınır karakollarından top ve havan mermileri ile saldırı oldu. Böylece o gece meydana gelen tüm saldırılara rağmen başarılı bir şekilde dışarı çıktık ve arkadaşlara ulaştık.

O gece bize yönelik her türlü teknik kullanıldı. Ama hareketimizden öğrendiğimiz araçlarla, yöntemlerle ve gerillamızın yaratıcı gücü ile tekniklerini boşa çıkardık ve arkadaşlara ulaştık. İşgalci Türk ordusunun güvendiği tekniği de yerle bir oldu. Çocukluğumuzdan bugüne işgalcilerin kirli yöntemlerini biliyoruz. Yani ne bugün, ne yarın hiç bir teknik güç bizi korkutamaz. Gün geçtikçe önlemlerimizi daha da arttırıyoruz. Türk devletinin tekniğini boşa çıkardığımız onlarca başarılı eylem yaptık. Bu yüzden sırtını dayadığı teknik güç, gerilla karşısında sonuçsuz kaldı.

ÖNDER APO'NUN İDEOLOJİSİNDEN CESARET ALIYORUZ

Amed Efrîn: Türk devletinin bahar aylarında gerillaya karşı başlattığı işgal harekatına karşı ordu karargahımız, Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê hamlelerini başlattı. Ben de Cenga Xabur Hamlesi’nde yerimi aldım.

Bir gece gerilla grubu ile bir görevdeydik ve bir süre sonra düşman savaş uçakları ile obüs ve hava saldırılarına başladı. Ama Önder Apo'nun felsefesi ve gerillanın yeniden yapılanma tarzı ile kendimizi savunduk. Her saldırıyı yeni taktik ve yöntemlerle boşa çıkardık.

Dönem tekniği ne kadar güçlüyse, gerillanın yaratıcılığı da o kadar güçlü. Bize bu cesareti veren hiç şüphesiz Önder Apo'nun ideolojisidir. Burada fiziki güç o kadar önemli değil, biz akıllıca hareket ettik. Saldırılardan kurtulabileceğimize inandık ve irade savaşı verdik. Yöntem ve taktiklerimizle, zamanın tüm tekniklerini boşa çıkardık ve başarılı olduk.