'Önderliğimize yönelik tecridi boşa çıkaracağız'

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin her geçen gün daha da ağırlaştırıldığına dikkat çeken YJA-Star gerillası Kobanê, "Önderliğimize yönelik tecridi boşa çıkaracağız" dedi.

Özgürlük mücadelesi veren PKK'nin samimiyetinden ve gerçekliğinden etkilenen binlerce genç dünyanın her ülkesinden Kürt Özgürlük Hareketi'ne katılıyor. PKK saflarına katılan Nazlıcan Kobanê’de bu gençlerden biri. Rojava’dan PKK saflarına katılan Nazlıcan Kobanê Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yoldaşlığından etkilendiğini vurgulayarak, "Önderliği hiç görmediğim halde televizyonlarda izlerken, halk üzerine olan değerlendirmeleri ilgimi çok çekiyordu.

Önderliğin kadın ve erkek arkadaşlara olan yoldaşlığı gerçekler üzerine olan yoldaşlıktır. Önderlik halka ve gerillaya böyle kavratıyordu. Rojava'da, gerillada ve halk arasında Önderlik gerçeğinden bahsedilince bende çok büyük bir etkilenme yarattı. Bunlardan etkilendim ve katılma kararı aldım" dedi.

ÖNDERLİK İDEOLOJİSİ İLE YAŞAYACAĞIZ

Xakurkê alanında savaşan gerilla Kobanê, kendi topraklarına en çok kadınların bağlı olduğunu ve bunun içinde en çok kadınlara saldırıldığının altını çizdi. Kürdistan dağlarının çok farklı olduğunu söyleyen Kobanê, "Büyük bir heyecan ve mutluluk ile dağlara geldim. Dağlara geldiğimde buradaki ağaçlara, çiçeklere baktığımda Berîtan ve Zilanların aşkını gördüm. Şimdi Xakurkê alanındayım. Burada her gün eylemlerimiz oluyor. Düşman her gün en ağır tekniği ile toprağımıza saldırıyor. Düşman ne kadar tekniğe sahip olursa olsun bu tekniğe karşı biz de irademizle cevap veriyoruz. Önderlik ideolojisi ile yürüyoruz" diye konuştu.

Hiçbir zaman Türk devletinin topraklarına girmesine izin vermeyeceklerini belirten Kobanê, "Xakurkê’de çok yoğun bir savaş yürütülüyor. Biz de YJA Star gerillaları olarak bu savaşta yerimizi alıyoruz. Düşmanın hiçbir şekilde topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Biz Beritan, Axin ve Zilan’ların çizgisinde yürüyoruz. Xakurkê’de en çok mücadele eden ve teslimiyeti kabul etmeyen heval Beritan oldu. Önderliğin bize sunduğu bu yaşam ve ideoloji ile yaşamak bizim için çok kutsaldır" ifadelerini kullandı.

TECRİT HER GEÇEN GÜN DAHA DA AĞIRLAŞTIRILIYOR

Yürütülen mücadelenin gerçeklik ve özgürlük mücadelesi olduğunun altını çizen gerilla Kobanê, bunun içinde her saldırıya karşı direneceklerini vurguladı. Türk ordusunun aldığı bir tepe ile kendi propagandasını yaptığına dikkat çeken gerilla Kobanê, "Halkımızı etkilemek için bu tür propagandalar yapıyorlar. Halkımız da bilsin ki gerilla hiçbir zaman kendi topraklarını bırakmayacaktır. Düşman hiçbir zaman topraklarımızda rahat hareket edemeyecek. Düşman Efrînde kadınlara, çocuklara saldırdı. Halkımız tüm bu saldırılara rağmen kendi topraklarına ve Önderine bağlıdır. O kadar saldırıya rağmen de halk hiçbir zaman geri adım atmadı" diye belirtti.

PKK'deki yoldaşlığın önemine dikkat çeken gerilla Kobanê konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bir göreve gidip gelişimiz de bile arkadaşların o sıcak ve samimi yoldaşlığını görüyoruz ve bunu çok derinden hissedebiliyoruz. Arkadaşlar ile Önderlik gerçeğinden bahsettiğimizde ve bize kavratıldığında bunun kutsallığına eriyoruz. Önderlik gerçeği, aslında yoldaşlık ruhunu yaşamaktır. Yaşamın güzelliğine, yoldaşlarımızın yaşamına baktığımızda her güzel şeyi aklına getiriyor insan. En büyük iddiam Önderliği daha iyi tanımak ve anlamaktır. Türk devleti Önderlik üzerine olan tecridi her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Halkımızı da bu şekilde etkilemek istiyor. Önderliğimize yönelik tecridi boşa çıkaracağız."