'Önder Apo'dan haber alana kadar eylemlerimiz büyüyecek!'

Çok sayıda kentte eylem düzenleyen Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, "Önder Apo'dan haber alınana kadar eylemlerimizi büyüteceğiz" dedi.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Önderliğimiz kırmızı çizgimizdir. Önder Apo'dan haber alınana dek eylemlerimizi büyüteceğiz. Önderliğimizin sağlığı sağlığımız, yaşamı yaşamımızdır. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Faşist TC devletini ve onun yandaşlarını öfkemizin ateşinde boğacağız. Bunu esas alarak tüm halkımızı Türkiye ve Kürdistan'da alanlara çıkmaya, gençlerimizi mücadeleye katılmaya çağırıyoruz.
AKP-MHP faşist iktidarının Önder Apo üzerinde kurduğu tecridi kırana ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana dek eylemlerimize devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. AKP-MHP faşist iktidarın yanlısı ve kendi değerlerine ihanet etmiş herkes hedefimizdir.
Zindan direnişinin 113. günde tüm yoldaşlarımızı salamıyoruz ve mücadeleleri mücadelemizdir diyoruz.
Mazlumlar'dan, Kemaller'den aldığımız mirası alanlarda büyütmeye devam edeceğiz. Çağdaş Kawaların Dehaklara karşı yaktığı özgürlük meşalesi yolumuzu aydınlatıyor. Mazlumlar'dan Semalara tüm Newroz şehitlerini saygıyla anıyor, anılarına bağlılık sözü veriyoruz. Onların ardılları olan biz genç kadınlar olarak AKP-MHP faşist iktidarına karşı yaktıkları meşaleyi devralıyoruz. Newroz ateşini gürleştirme ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz.
Bu temelde tüm yurtsever halkımızı Önder Apo'nun etrafında kenetlenmeye tüm gençleri mücadelede aktif biçimde yer almaya çağırıyoruz."

FAŞİSTLERİN FABRİKA VE ARAÇLARI YAKILDI

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, son günlerdeki eylemlerini de şöyle açıkladı:
"15 Mart- Tekirdağ-Çerkezköy'de Türk faşistlerine ait 3 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.
15 Mart - Bursa -İnegöl'de AKP-MHP'li faşistlere ait 2 araç ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.
16 Mart - İstanbul-Bakırköy'de TC'nin tecavüzcü ve barbar faşistlerine ait 4 lüks araç birimlerimizin Newroz coşkusunun ateşine teslim olup küllere dönüştürüldü.
16 Mart - İstanbul-Şile'de AKP'li iş adamlarına ait ayakkabı üretim fabrikasına birimlerimiz sabotaj ve yakma eylemi gerçekleştirdi. Fabrika Newroz'un özgürlük meşalesiyle küllere dönüştürüldü ve milyonlarca Türk lirası zarara uğratılmıştır.
17 Mart - Kocaeli-Dilovası'nda TC faşistlerine ait plastik üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip fabrika kullanılmaz hale getirilmiştir.
17 Mart - Kocaeli-Kartepe'de AKP'li turizmci iş adamlarına ait tatil köyünde bulunan 4 evde fuhuş yaptırıldığı tespit edilmiştir, bu evler birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.
17 Mart - Sakarya'nın Akyazı ilçesinde MHP'li ülkü ocaklarına ait 1 akaryakıt istasyonuna birimlerimizin tekniki bir çalışması sonucu eylem düzenlendi; akaryakıt istasyonu ateşe verilerek büyük çapta maddi zarara uğratılmıştır.
18 Mart - İstanbul-Bostancı'da AKP'li faşistlere ait 5 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi."