Şam milisleri sivilleri hedef alıyor: 1 çocuk öldü, 3 kişi yaralandı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentinde Şam hükümetine bağlı milislerin saldırıları sonucu bir çocuk hayatını kaybetti, biri çocuk üç sivil de yaralandı.

Çarşamba gecesi yapılan ateşkese rağmen saldırılarını durdurmayan Şam hükümetine bağlı Difa El Weteni milisleri çatışmalar sürüyor.

Şam milislerinin, Wahda Caddesi'ndeki saldırılarında Ehmed Hemûd Hemûd (14) ve Mehmûd Mehmûd (10) adlı iki çocuk yaralandı.

Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan çocuklardan Mehmûd Mehmûd kurtarılamadı.

El Wehde Kavşağı’na yakın bölgede sivillere ait iki ev de hedef alındı.  Saldırı sonucunda 30 yaşındaki Ehmed El Resli ve 33 yaşındaki Ehmed Xerqi yaralandı. Heyva Sor a Kurd, yaralıları hastanelere taşıdı.

Bu arada Şam hükümetine bağlı "askeri güvenlik" adı altındaki güçler de Sivan Kavşağı'ndaki İç Güvenlik Güçleri'nin kontrol noktasına ateş açtı. 

21 Nisan Çarşamba gecesi Rus askeri polisinin arabuluculuğunda taraflar arasında ateşkes yapılmıştı.

Ancak bu perşembe günü Difa ElWeteni milislerinin ateşkesi ihlal ederek, kentin güneyindeki Tay Mahallesi’nin bitişiğindeki Wehda Caddesi’nde İç Güvenlik Güçleri’ne ateş açtı.

İç Güvenlik Güçleri, saldırıya meşru savunma temelinde karşılık verdiklerini belirtti. Çatışmalar yer yer devam ediyor.

20 Nisan gecesi saat 22.00 sıralarında Şam hükümetine bağlı milislerin İç Güvenlik Güçleri’nin bir kontrol noktasına saldırmasıyla çatışmalar başlamıştı. 

Bu saldırılarda Qamişlo Asayişi üyesi Xalid Milhêm Osman da şehit düşmüştü.