Şehit Şervan Kobanê sonsuzluğa uğurlandı

YAT Komutanı Şehit Şervan Kobanê’nin cenazesi binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Törende HPG ve YJA Star gerillaları Dildar Rojava ile Rûken Kobanê de anıldı.

Kobanê Kantonu’ndan binlerce yurttaş, sivil ve askeri kurum üyeleri ile siyasi partilerin temsilcileri, Şehit Ebdo Ebdî’nin (Şervan Kobanê) cenaze törenine ve Seîd Îbrahîm (Dildar Rojava) ile Buşra Besrawî’nin (Rûken Kobanê) anma törenine katıldı.

Anti Terör Birlikleri (YAT) Komutanı Şervan Kobanê, 8 arkadaşıyla beraber 15 Mart’ta Başûrê Kurdistan’da meydana gelen helikopter kazasında şehit olmuştu.

HPG gerillası Dildar Rojava 2021’de, YJA Star gerillası Rûken Kobanê ise 2 Şubat 2023’de Medya Savunma Alanları’nda şehit olmuştu.

Törende konuşan Kongra Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu Üyesi Arîn Kobanê QSD savaşçılarının işgal saldırılarına karşı verdiği mücadelenin önemine dikkat çekti.

Arîn Kobanê şöyle devam etti: Şehit Şervan ve yoldaşları, bu topraklardan göç etmeyi düşünen herkese, ancak ülke topraklarının sahiplerine huzur vereceği mesajını verdiler. Onlara borçluyuz. Başarıya ulaşana kadar şehitlerin yolunda gitmeliyiz.”

Demokratik Suriye Meclisi İletişim Ofisi Eş Başkanı Hesen Mihemed Elî, bölge halkının direnişine ve fedakarlığına dikkat çekerek, “Bölge halkı bu mesajı verdi; ya onurlu bir yaşam ya ölüm” dediğini ifade etti.

Kobanê Askeri Meclisi Eş Başkanı Mehmûd Dîmo, “Şehit Şervan ülkesine borçlu olduğunu biliyordu. Yurtdışındaki eğitimini bırakıp ülkeye geri döndü. İşte o kişi Şervan’dı. Bölge halkı QSD etrafında toplanmalı ve zaferi sağlayana kadar birliğini güçlendirmelidir” diye konuştu.

Şehit Şervan Kobanê’nin ailesi adına konuşan Yasama Meclisi Eş Başkanı Fewziya Ebîd, başarıya ulaşana kadar Şehit Şervan ve arkadaşlarının çizgisini takip edeceklerini belirterek, “Zulüm altındaki bir yaşamı reddeden ve ülkeyi savunan bölge çocuklarıyla başımız diktir” şeklinde konuştu.

Ardında her üç şehidin şehadet belgeleri okun ve ailelerine teslim edildi. Şehit Şervan’ın cenazesi Şehit Dîcle Şehitliği’nde toprağa verildi.