Ülkücülerin tehdit ettiği Avusturyalı bakanlar polis korumasında

Geçtiğimiz hafta Türk faşistlerinin Viyana’daki saldırıları sonrası ülkücülerin tehdit ettiği bakanlar Karl Nehammer ve Susanne Raab polis korumasına aldı.

AKP-MHP iktidarının desteklediği Türk faşist gruplar geçtiğimiz hafta sonu Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürtler ile Erdoğan rejimi muhalifi kesimlere saldırmıştı. Viyana’da Avusturya polisinin gözleri önünde yaşanan saldırıların ardından İçişleri Bakanı Karl Nehammer Türk faşist grupları kast ederek “Bu olayların sonuçları olacak, saldırganlar cezasız kalmayacak” diye konuşmuştu.

Koruyucu maskenin kimlik teşhisini engellemeyeceğini belirten bakan Nehammer “Güvenlik makamları mükemmel video malzemelerine sahip. Grubun elebaşı olduğu düşünülen kişinin kimlik tespitinin halihazırda yapıldı” bilgisini vermişti. Aynı şekilde Uyum Bakanı Susanne Raab da saldırıları kınayan açıklamalar yapmıştı.

Ancak bunun üzerine Türk faşistleri sosyal medya üzerinden her iki bakanı ölümle tehdit etmeye başladı. Sosyal medya hesaplarında her iki bakana ağır küfürle tehdit eden kişiler hakkında güvenlik birimleri harekete geçerken, bakanlar Nehammer ve Raab da polis tarafından yakın koruma altına alındı.

Bugün başkent Viyana’da basının karşısına çıkan her iki bakan ise tehditlerden korkmadıklarını belirtiler. “Bu tehditler karşısında geri adım atacak değiliz” diye konuşan Uyum Bakanı Susanne Raab radikal gruplara karşı mücadelelerinin süreceklerini bildirdi. İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise “Hükümetimiz içerisinde hiçbir isim belli grupların tehditlerinden korkmaz” diye konuştu.

KURZ: OLAYLARI TÜRKİYE KÖRÜKLÜYOR

Avusturya’nın gündemine oturan Türk faşistlerinin saldırıları ardından Viyana ve Ankara yönetimleri karşılıklı olarak büyükelçileri dışişleri bakanlarına çağırmıştı. Dün ise olaylara ilişkin açıklama yapan Başbakanı Sebastian Kurz AKP-MHP iktidarını suçlayarak “Türkiye ülkemizde huzursuzluk tohumları ekiyor. Türkiye Avusturya'da yaşayan insanlar üzerinde nüfuz kurmaktan vazgeçmelidir" çağrısında bulunmuştu.