Almanya’da tutuklu DAİŞ’li, Êzidî kız çocuğunu 'gaddarca' katletmiş

Almanya’da tutuklanan bir DAİŞ’li Êzidî bir kız çocuğunu aç ve susuz bırakarak vahşice katletmek, soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş suçları işlemekle suçlandı.

Federal savcılık yaptığı açıklamada Iraklı bir DAİŞ mensubuna Cuma günü suç isnat edildiğini bildirdi.

Basın açıklamasına göre, sözkonusu DAİŞ’li köle olarak sömürdüğü Êzidî bir Kürt kız çocuğunu “gaddar bir şekilde” ölüme terk etmekle suçlandı.

SOYKIRIMLA SUÇLANIYOR

Çete mensubu cinayetin yanısıra “soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları” işlemekle suçlanıyor.

Taha A.-J olarak tanıtılan kişinin, Nisan 2019’dan bu yana Münih’te aynı davada yargılanan Alman vatandaşı Jennifer W.’nin eşi olduğu belirtildi.

Bu dava başladığında, Êzidîlerin durumuna ilişkin dünyadaki ilk adli süreç olarak değerlendirilmişti. Êzidîler Ağustos 2014’te Şengal’de DAİŞ çetelerinin soykırım saldırılarına maruz kalmış, binlercesi alıkonulmuş, katledilmiş, işkenceye maruz kalmış ya da cinsel köle statüsüne indirgenmişti.

50 DERECEDE PENCEREYE BAĞLAYIP ‘GADDARCA’ KATLETMİŞ

İddianameye göre, Taha A.-J isimli çete mensubu, Mart 2013’te DAİŞ’e katıldıktan sonra “Êzidîleri, dinlerini ve kültürlerini yok etmek amacıyla tutsak edilen bir grup Êzidî arasından bir kadın ve 5 yaşındaki kız çocuğunu satın aldı.” DAİŞ’linin kadın ve kız çocuğunun su veya yiyeceğe erişimini kısıtlamakla birlikte, bunları İslam dinine geçmeye zorladığı kaydedildi.

Savcılık, Mayıs 2019’da Yunanistan’da yakalanan ve Ekim 2019’den beri Almanya’da tutuklu olan çete mensubunun, kız çocuğunu dış pencereye bağladığı ve 50 dereceyi aşkın sıcaklık altında korumasız bir şekilde “gaddarca” ölüme terk ettiğini vurguladı.