Arap aşiretleri 50 bin savaşçıyla seferberlik ilanına katıldı

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Arap aşiret ve kabile kanaat önderleri, Özerk Yönetim’in işgal saldırılarına karşı ilan ettiği seferberliğe 50 bin savaşçı ile katılacaklarını duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Arap aşiret ve kabile kanaat önderleri, Özerk Yönetim’in ilan ettiği seferberliğe ilişkin ortak açıklama yaptı. QSD’nin yanında yer aldıklarını açıklayan aşiretler, QSD’nin bölgeyi savunacak tek güç olduğunu vurguladı.

Osmanlı işgalciliğine karşı direndiklerini vurgulayan aşiretler, çetelerin hırsızlık ve talanının da Türk devletinin işgali ile ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan Arap aşiretler olarak Özerk Yönetim’in ilan ettiği seferberlik kapsamında 50 bin savaşçı ile direnişe katılacaklarını duyuran aşiretler, aşiret gençlerinin Osmanlı’yı yeniden diriltmeyi hedefleyen işgal saldırılarına karşı sonuna kadar direneceklerini ifade etti.

Bölgede yaşayan tüm halklarla birlikte sınırlarını koruyacaklarını açıklayan aşiretler, topraklarını kanla sulamak pahasına dahi olsa savunacaklarını belirtti. Son nefeslerine kadar savaşacaklarının altını çizen aşiretler, “Nasıl ki Suriye’nin farklı yerlerinden göç ederek gelen 2 milyon kişiyi kucakladıysak, Erdoğan’ın bahsettiği 3 milyon Suriye vatandaşını da kucaklayabiliriz. Osmanlı işgalciliği gerçek olmayan iddialarla bölgeyi işgal etmek istiyor. Hiç kimsenin bize insanlık öğretmesine ihtiyacımız yok” dedi.

QSD Genel Komutanlığı’na çağrı yapan aşiretler, “QSD güçlerine topraklarımızın her bir karışını, Cerablus’tan Hatay’a, özgürleştirmesi çağrısı yapıyoruz. Türk devletinin işgali altında bulunan yerler terör yuvaları haline gelmiş bulunuyor” ifadelerini kullandı. Türkiye halklarına mesaj yollayan aşiretler, AKP ve Erdoğan siyasetinden vazgeçmelerini istedi. AKP ve Erdoğan’ın saldırılarının çocuklarını öldürdüklerini ifade eden aşiretler, kanlarının ucuz olmadığını söyledi.

BM ve Arap Birliği’ne de çağrı yapan aşiretler, bu kurumların ahlaki rollerini üstlenmelerini istedi.