Avaşîn’de işgalcilere yönelik eylem

HPG/YJA Star gerillaları Avaşîn’in Girê Sor alanındaki savaş tünellerinin çevresine konumlanmak isteyen işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirdi, İşgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat açıklaması şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

20 Temmuz günü saat 11:00’da Girê Sor alanında bulunan savaş tünelleri çevresinde konumlanmak isteyen bir grup işgalci, güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

20 Temmuz günü saat 02:00’da işgalci TC ordusu Avaşîn’e bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine patlayıcılar ve zehirli gazlarla saldırmıştır. Aynı gün saat 11:40’ta Girê Sor alanında bulunan savaş tünelleri savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

20 Temmuz günü 21:30 – 00:30 saatleri arasında Avaşîn’e bağlı Mervanos, Banista, Tabura Ereba, Girê Spî ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve Stûna, Gundê Dirê, Basya alanı, Werxelê yamaçları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. 

20 Temmuz günü 20:00 – 22:30 saatleri arasında Zap’a bağlı Şehîd Şahîn alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ile bombalanmıştır.  

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”