Barış Anneleri, Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti

Urfa’da adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden Mardin Barış Anneleri Meclisi, “Sonuna kadar Emine anneyleyiz. Biz barış istiyoruz, artık anneler ağlamasın” mesajı verdi.

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu iki çocuğu ve eşini kaybeden, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 20’nci gününde sürdürdüğü “Adalet” nöbetine destek ziyaretleri sürüyor. Mardin’den Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, anne Şenyaşar’a dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Ziyaret sırasında konuşan anne Emine Şenyaşar, adaletin olamadığını belirterek, “Adalet yerin altında, çıkarmak için uğraşıyorum. Hala Yıldız ailesi bizi tehdit ediyor, adalet nerede?” diye sordu. Nöbetin başladığı 9 Mart tarihinden bu yana maruz kaldıkları engellemelere değinen Şenyaşar, adalet sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. 

Barış Anneleri Meclisi üyesi Perihan Altuğ, “Sonuna kadar bizde adalet istiyoruz. Emine anne için adalet yerine getirilmeli. Bütün herkes için adalet lazım, adaletsiz hiçbir şey olmaz. Adaletsiz hiç kimse yaşayamaz. Bütün halklar için adalet lazım. İnsanlar adaletle yaşar, sonuna kadar adaletin takipçisi olacağız. Biz barış istiyoruz, savaş değil. Hep barış istedik, artık anneler ağlamasın. Bu kirli savaş bitsin” ifadelerini kullandı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, “Demokratik olan hiçbir şey bu iktidar tarafından kabul görmemekte. İnsanlar demokratik haklarından her gün bir parça daha koparılmakta. Burada günlerdir ‘adalet’ nöbeti tutan bir anne ile yan yanayız, elbette ki bütün yüreğimizle onun acısını hislerini paylaşıyoruz. Bu hukuksuzluğa kabul etmiyoruz. Hukuk siyasi iktidarın denetiminden çıkmalı, tarafsız herkese eşit bir şekilde uygulanmak zorundadır. Bütün Mardinli kadınlar adına Şenyaşar ailesinin yanındayız. Sonuna kadar bu desteğimizi eksik etmeyeceğiz. Adalet herkes için gerekli” şeklinde konuştu. 

Anne Emine Şenyaşar ile bir süre sohbet eden kadınlar, daha sonra kentten ayrıldı.