Bayık: Erdoğan’ın söylediğinin tersi doğrudur

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, Erdoğan’ın Türk polisini Fransız polisiyle kıyaslayarak övmesini, “Faşistler hiçbir zaman yaptıklarını çirkin görmezler. Bu faşizmin karakteridir. Erdoğan ne söylüyorsa tersi doğrudur” dedi. 

Fransız polisinin sokaklarda göstericilere karşı durduğunu ama Türk polisinin evlerde, binalarda etkinliklere saldırdığını, Cumartesi Anneleri’nin bir araya gelmesini bile engellediğini hatırlatan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Şimdi bundan daha vahşi bir şey olabilir mi?” diye sordu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Medya Haber TV’de yayınlanan Ülkeden Özel programında Gazeteci Esra Mikyaz’ın sorularını yanıtladı. Bayık, Fransa’da Sarı Yelekliler’in eylemlerini ve bunu karşı Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili soruları yanıtladı.

FRANSA’DA OLMASI TESADÜFİ DEĞİL

Avrupa toplumunda kapitalizm ne kadar tahribat yaratmış olursa olsun demokratik özgürlükçü değerler varlığına özellikle de Fransa’ya dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Çünkü büyük bir Fransız devrimi gerçekleşmiş ve dünyayı etkilemiştir. Onun için Fransa’da böylesi bir eylemin gelişmesi tesadüfü değildir, yani tarihiyle bağlantılıdır. Tarihteki demokrasi ve özgürlük değerleriyle bağlantılıdır. Fransız toplumunda, insanında bu güçlüdür. Aynı zamanda bunlar Avrupa’daki halkların da değerleridir, ona sahiplik yapılıyor. Sarı Yelekliler’in eylemi biraz da bunu ifade ediyor” dedi.

ÖZÜ İTİBARİYLE DEMOKRATİKTİR

Fransa’daki adaletsizliklerin protesto edildiğini, hatta Macron’un zamları 6 ay donduracağını söylemesine rağmen kararlıca sürdürüldüğünü belirten Bayık, şöyle devam etti: “Sorun, 6 ay sorunu değil. Geliştirilen politikalar, daha çok zenginleri koruyan ama toplumun genelini ise yoksullaştıran, zor duruma düşüren politikalardır. Eğer zenginleri koruyan yasalar, kararlar olmasaydı bu kadar toplumda geniş bir etkide bulunamaz, destek görüp yayılamazdı. Bu eylemler tabi özü itibariyle demokratik eylemlerdir. Onun için zaten toplumda destek buluyor. Bu tarzda da süreceği anlaşılıyor.”

FAŞİST KENDİ ÇİRKİNLİĞİNİ GÖRMEZ

AKP Genel Başkanı ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız polisinin ne kadar vahşi, kendilerinin de ne kadar demokratik ve insancıl olduğunu iddia ettiğine dikkat çeken Bayık, şöyle konuştu: “Bu, faşistlerin söylemidir. Faşistler hiçbir zaman yaptıklarını çirkin görmezler, tam tersine en iyi, en güzel şeyler olduğunu ballandıra ballandıra topluma sunarlar. Bu faşizmin karakteridir. Şimdi Erdoğan’ın da yaptığı budur. Aslında bunu yeni yapmıyor. İktidara geldiğinden beri bunu yapıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Erdoğan ne söylüyorsa tersini düşünmek gerekiyor. Tersi doğrudur. Erdoğan diyor ki, Türkiye’de basın özgürlüğü var. Dünyada hiçbir yerde olmadığı kadar basın özgürlüğü Türkiye’de var diyor şimdi bunun gerçeği nedir? Dünyada Türkiye kadar basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı bir yer yoktur. Zindanlar basıncılarla doludur. Bütün muhalif basın kapatılmış, bütün muhalif sesler basında susturulmuş, basından kovulmuştur. Bütün basın tamamen Erdoğan-Bahçeli’nin sesi haline getirilmiştir. İşin gerçeği budur. Bunu herkeste görüyor, biliyor. Yine Türkiye’de demokrasinin D’si kalmadı, herkes rahatsız ama dünyaya, ‘Türkiye demokratik ve hukuk devletidir. Dünyada olmayan demokrasi ve hukuk Türkiye’de var, hukuk bağımsızdır’ diyor. Dünyadaki bütün diktatörler, faşistler Erdoğan’ı kendisine örnek alıyor.

TÜRK POLİSİ VAHŞET UYGULUYOR

Türk polisinin yaptıkları her gün gözler önündedir. Vahşet uyguluyor. Belki Fransız polisi sokaklarda göstericilere karşı duruyor ama kendisi evlerde, binalarda bile etkinliklerin sürdürülmesini kabul etmiyor, saldırıyor. Kayıp anneleri var, Cumartesi Anneleri ki dünyanın en değerli insanlarıdır. Dünyada insanlık değerlerine, bunun için her türlü bedeli göze alarak sahip çıkıyorlar. Onların bir araya gelmesini bile kabul etmiyor. Şimdi bundan daha vahşi bir şey olabilir mi? Erdoğan istediği kadar kendisini demokrat göstersin, kendisini öyle göstermekle demokrat olunmaz. Erdoğan-Bahçeli’nin gerçeği de ortadadır, gizleyecekleri hiçbir şey kalmıştır. Derler ya ‘mızrak çuvala sığmaz’ bunların yaptıkları bu biçimdedir, artık örtbas edemezler. İstedikleri kadar yalan söylesinler, istedikleri kadar her şeyi ters yüz göstersinler artık kimseyi aldatamazlar, faşizmin gerçeğini örtbas edemezler. Onun için Erdoğan’ın o söylemlerinin hiçbir değeri yoktur. Onunla kendi gerçeğini söylüyor.”