Rojavalı Ali Wazir BM'yi protesto için kendisini yaktı

İsviçre’nin Cenevre kentindeki BM önünde Rojavalı bir Kürt Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısını ve BM başta olmak üzere uluslararası kurumların sessizliğini protesto etmek için bedenini ateşe verdi. 

Alınan bilgilere göre 31 yaşındaki Hesekêli Ali Wazir, yerel saatle 07.40’ta Birleşmiş Milletler meydanında önünde üzerine benzin dökerek kendisini ateşe verdi. 

Cenevre polis sözcüsü, gencin herhangi bir mektup bırakmadığını belirtti. 
 
ANF’ye konuşan gencin aile bireyleri, Ali Wazir’in sabah 05.00’de kardeşinin evinden çıktıktan sonra bu eylemi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kardeşi Lezgin Wazir'in verdiği bilgilere göre, Ali Wazir, dört yıldır Almanya’nın Essen kentinde yaşıyor. Biri altı, biri iki yaşında iki çocuğu var. Üç gün önce İsviçre’deki kardeşlerini ziyarete geldiği belirtilen Ali Wazir, Cenevre’de kardeşi Lezgin’in yanında kalıyordu. 

Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarında bir çok yakını ve arkadaşını kaybeden Ali Wazir'in çok tepkili olduğunu anlatan kardeşi, bir önceki akşam neden BM’nin sessiz kaldığını söylüyordu. Kendisini sakinleştirmeye çalıştıklarını belirten Lezgin Wazir, ancak böyle bir eylemde bulunacağını tahmin etmediklerini ifade etti. 

Ali Wazir, olay yerinden helikopterle alınarak yanık konusunda uzman Lozan’daki Lozan Üniversitesi Hastane Merkezi Acil Servisi (CHUV) yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Doktorlar, Hesekêli Kürdün durumunun ağır olduğu ve vücudunda yüzde 80 oranında yanıklar oluştuğunu belirtti.