Dr. Dêrsim: Topraklarımızdan çıkacaklar

Kürtlerin kendi topraklarında, Türk devletinin ise işgalci olduğunu söyleyen HPG komutanlarından Dr. Mazlum Dersim, “Çıkacak olan da Türk devletidir. Defedene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

PKK’nin devrim mücadelesinin geldiği düzeye ve Kürt Halk Önderi’nin paradigmasıyla oluşan iradeye dikkat çeken Dr. Mazlum Dersim, şunun altını çizdi: “Türk devleti, yıllardır bitti/bitireceğiz sözlerini dilinden düşürmüyor. PKK ise gün geçtikçe büyüyor ve daha da büyüyecektir.”

HPG komutanlarından Dr. Mazlum Dêrsim, 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünü vesilesiyle ANF’ye konuştu. 15 Ağustos Atılımı’nın Kürtler için zorunluluğuna işaret eden Dr. Mazlum Dêrsim, “Çünkü faşist sömürgeci Türk devleti Kürtlerin hiçbir şeyini kabullenemiyordu. Kürtleri dört parçaya ayırarak, hiçbir şey bırakmak istemediler. Önder Apo öncülüğünde Kürtlerin bütün değerlerini kazanmak için tarihi bir hamle başlatılmasını kabullenmeyen Türk devleti, her kirli yola başvurdu. Buna karşı da zindanda muazzam bir direniş gelişti. Bu direnişi zirveye ulaştırmak için Komutan Egîd öncülüğünde 15 Ağustos Atılımı başlatıldı. Bu hamle, yok oluşu engelledi” dedi.

PKK GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR

“Kürtleri betona gömdük diyen Türk devletinin en büyük yanılgısını yaşadığını söyleyen Dr. Mazlum Dersim, şöyle devam etti: “PKK’nin devrim mücadelesi, bugün büyük bir zirveye ulaştı. Önder Apo’nun paradigmasıyla büyük bir irade oluştu. Türk devleti, yıllardır bitti/bitireceğiz sözlerini dilinden düşürmüyor. PKK ise gün geçtikçe büyüyor ve daha da büyüyecektir. Herkesin bunu bilmesi lazım. Önder Apo’nun ideolojisi dünyanın her tarafına yayıldı.”

KÜRTLER KENDİ TOPRAKLARINDADIR

Kürtlerin, Kürdistan’ın dört parçasında geldiği düzeye dikkat çeken Dersim, “Kürtler, bu toprakların sahibidir ve hiç kimsenin onları topraklardan çıkarmaya hakkı yok. Biz hiç kimsenin topraklarını işgal etmemişiz. Bu toprakları işgal eden Türk devletidir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkacak olan Türk devletidir. Bütün gücümüzle onları Kürdistan topraklarından defedene kadar mücadele edeceğiz. Bütün dünyanın bunu bilmesi lazım” diye konuştu.

 15 AĞUSTOS RUHUYLA YIKILACAKLAR

Türk devletinin, kirli ve vahşi bir savaşla insanlık suçları işlediğini belirten HPG komutanlarından Dr. Mazlum Dersim, şunları ekledi: “Türk devletinin işgal ve talandan başka bir fikri ve zikri yoktur. Onlar için hiç kimse yoktur, sadece kendileri bu dünyada yaşıyor. Kendi kölesi gibi savaşa sürüklediği Türk ordusunu ölüme gönderiyor. Kirli politikalarını rahatça yürütsün diye yapıyor. Onun için bir askerin hiçbir değeri yoktur. Son olarak şunları dile getiriyorum: Zap, Avaşîn ve Metîna’daki direniş ruhuyla 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünü ve Kürt halkının Ulusal Diriliş Bayramı’nı kutluyorum. 15 Ağustos nuhuyla mücadelemiz zafere ulaştırana dek durmayacağız ve bu ruhla faşizmi yıkacağız.”