Dünyada en çok kadının intihar ettiği ülke Hindistan

Araştırmacı Kamala Marius, dünyada intihar eden kadınların yüzde 37’si Hindistanlı olduğunu belirtti.

Pondichéry Fransız Enstitüsü araştırmacılarından Kamala Marius, Hindistan’ın modernleştirilmesi girişimlerinin intihar oranında bir artışa sebep olduğunu belirtti. İntihar eden Hintli kadınların çoğunun da 35 yaşın altında olduğu ifade ediliyor.

Dünya genelinde intihar eden kadınların üçte birinden fazlasının Hindistan’da yaşadığı belirtiliyor.

11 Eylül günü yayınlanan bilimsel dergi The Lancet’in haberine göre, kadınları intihara sürükleyen sebeplerin başında ise, ekonomik ve sosyal sonuçlara sebep olan kamu sağlığı, politika ve duygusallık gerekçe olarak gösteriliyor.

1 milyar üç yüz milyon nüfusu ile dünya nüfusunun yüzde 17.5’lik bölümünü oluşturan Hintlilerde genel anlamda intihar oranı yüksek olarak değerlendiriliyor. Erkeklerdeki intihar oranı ise yüzde 25 olarak belirtiliyor.

2016 yılında yayınlanan ve Hindistan’da cinsler arasındaki eşitsizliği ele alan Karthala kitabının da yazarı olan araştırmacı Kamala Marius, Hindistan’ın modernleştirilmesinin intihar oranını arttırdığına dikkat çekti. Özellikle evli kadınların intihar ettiğine vurgu yapan Marius, yaşam şartlarının yükselmesinin, daha büyük bir dünyanın mümkün olduğunun görülmesinin kadınlarda intihar oranını yükselttiğini söyledi.