Ercan Ateş’in cenazesi ailesine verilmeden defnedildi

Mercan Dağları’nda Türk ordusuyla çıkan çatışmada şehit düşen ve 40 gün sonra aileye teslim edilmeden Dersim’e getirilen HPG’li Ercan Ateş’in cenazesi, asker ablukasında toprağa verildi.

Dersim’in Ovacık ilçesi ile Erzincan arasında bulunan Mercan Dağları’nda 20 Ekim’de Türk ordusunun saldırısı sonucu çıkan çatışmada şehit düşen ve daha sonra cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürülen HPG’li Ercan Ateş’in cenazesi bugün toprağa verildi.

40 gün boyunca Malatya ATK’de tutulan Ateş’in cenazesinin, aile üyelerinin başvurusunun ardından bugün aile üyelerine verileceği belirtilmişti ancak Dersim’e getirilen Ateş’in cenazesi aile üyelerine teslim edilmeden asker ablukasında Atatürk Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Askerler, mezarlıkta hazır bulunan Ateş ailesi ve HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün mezarlığa girmelerine izin vermedi.

Ateş ailesinin, cenazelerinin kendilerine teslim edilmeden defnedilmesi ve mezarlığa alınmamaları nedeniyle askerler hakkında yarın Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.