Ermenistan'da Öcalan için Kadın Konferansı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen Kadın Konferansında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü istendi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Kadın Konferansı yapıldı.

Ermenistan Azınlıklar Kültür Evi'nde gerçekleşen konferansa Ermenistan Özgür Kadın Birliği, Moskova Kürt Kadın Temsili, Gürcistan Kürt Kadın Temsili, Kürdistan Komitesi, Ermenistan Gürc Azınlığı Kadın Hareketi Başkanı, Ermenistan Yunan Azınlığı Kadın Hareketi başkanı, Ermenistan Rus Azınlığı Kadın temsili, aydınların yanı sıra  Oktomberyan ve Elegez'den de katılanlar oldu.  

'ÖCALAN İLHAM KAYNAĞIDIR'

Ermenistan basınının takip ettiği konferansta ilk konuşmayı yapan Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği Üyesi Medya Garzan, uluslararası komploda yer alan güçleri kınadı, 'Güneşimizi Karartamazsınız' şehitlerini andı. 

Garzan, "İdeolojik, siyasi ve politik bir güç ortaya koyarak ve var gücümüzle çalışarak komployu tamamen boşa çıkaracağımız kesindir. Önderlik, Ortadoğu halkarına da büyük ilham kaynağı olmuştur" dedi.

Garzan, komplonun aynı zamanda Kadın Özgürlük Hareketi'ne karşı olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Kadın olarak her sahada kadın kimliği ile faşizme karşı mücadeleyi daha da yükselterek öncülük rolünü oynanmalıdır. 

Bütün çalışmalarımız Önderlik merkezli olmalıdır. Kürdistan'a yönelik MHP-AKP faşizmine karşı her yerde mücadeleyi geliştirmeliyiz."

BM'YE ÇAĞRI

Ermeni Yazar Losin Topuzyan, "Ermenilere karşı uygulanan soykırım 21. yüzyılda da tekrar yaşanmaktadır. Kürtler soykırıma uğruyor. Kürtler bu faşizmi asla kabul etmiyor" diye belirtti. Topuzyan, "Bu konferansımızda BM'den isteğim, Türkiye'nin Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kaldırması yönündedir" dedi.

İveria Başkanı Eteri Somaia, Ermenistan Yunan Azınlığı Kadın Hareketi Başkanı Agabi Hurşidyan, Moskova Kürt Kadın Temsili Siyasetçi, Avukat Maya Amiri, Gürcistan Kürt Kadınları üyesi Gûlnaza Egîd, Ermeni Avukat Aelita Danghyan, Gazeteci Lianna Mhoyan da Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen konuşmalar yaptı.