FED-KURD’dan Halil Şen’in cenaze törenine ilişkin açıklama

FED-KURD, Halil Şen’in cenazesini polis ablukasında toprağa verilmesine, aile fertleri dışında kimsenin katılmasına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Uluslararası komployu yıldönümünde protesto etmek amacıyla 12 Şubat günü Almanya’nın Dresden kentindeki eyalet parlamentosu önünde bedenini ateşe veren Halil Şen’in cenazesi polis ablukası altında ailesi tarafından alınarak toprağa verildi. Bu duruma tepki gösteren FED-KURD, toprağa verme işlemine sadece ailesinin katılmasına izin verildiği, fotoğraf ve görüntü çekiminin de devlet güçleri tarafından engellendiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan FED-KURD, “Heval Halil, Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Ludê köyünde, 1971 yılında doğdu. Heval Halil Şen, 12 Şubat 2021 Cuma günü öğle vakitlerinde, Almanya’nın Saksonya eyaletinin Dresden’de bulunan parlamento binası önünde kendini yakarak şehit düştü. Eylem Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunu ve komploda rolü olan yerel ve uluslararası tüm güçleri kınamak ve Kürt Halk Önderliğine balığını anlamını içermekteydi” dedi.

Şen için 3 Mart Çarşamba günü Dresden’deki DKTM önünde cenaze töreni gerçekleştirildiğini de vurgulayan FED-KURD şunları belirtti: “Törene katılanlar, Halil hevalle vedalaşarak ülkesine, yani Kürdistan’a doğduğu köy Ludê’ye uğurlandı.

Dün, saat 13:00’de şehit heval Halil’in cenazesi Batman’da ailesi tarafından alındı.”

Türk devlet güçlerinin Halil Şen’in cenazesine sadece ailesinin katılmasına izin verdiği ve görüntü ile fotoğraf çekimine izin vermediğini kaydeden FED-KURD, “Bu durum, Kürt halkını onurlu ve haklı davasından vaz geçirmeyecektir. Biz şehitlerin amacına sahip çıkacağız. Kürt halkı haklarına kavuşana kadar Kürdistan özgür olana kadar, bedeli ne olursa olsun direnişe devam edecektir. Böylece heval Halil’in eylemine amacına ve hayallerine sahip çıkabiliriz” dedi.