Frankfurt’ta ‘hasta tutsaklara özgürlük’ eylemi

Frankfurt’ta bir araya gelen kadınlar, Türk devletinin hasta tutsaklara yönelik insanlık dışı uygulamalarını protesto etti, başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsaklara özgürlük istedi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen bir eylemle ağır sağlık sorunları olan tutsak siyasetçi Aysel Tuğluk ve cezaevinde işkence ve tecavüze uğrayan sonrasında ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer sahsında tüm siyasi ve hasta tutsaklar üzerindeki insanlık dışı uygulamalar protesto edildi.

Saat 17.00’da Goethe Platz'da bir araya gelen kadınlar, okunan bildiriler ve atılan sloganlarla siyasi tutsaklarla dayanışma içerisinde olunmasının, faşist uygulamaların teshir edilmesinin önemine işaret etti.

Amara Kadın Meclisi, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi ve Women Defend Rojava aktivistlerinin katıldığı eylemde Aysel Tuğluk ve Garibe Gezer ile HDP’li kadın siyasetçilerin resimleri taşındı. Ayrıca son  iki gün içerisinde cezaevinde ağır hastalık koşullarına rağmen tahliyeleri reddedilen, ilaçları verilmediği ve cezaevi koşullarında iyileşme şansları olmadığı için yaşamlarını yitiren Halil Güneş ve Abdurrazzak Suyur da anıldı.

Eylem “Jin jiyan azadî” sloganıyla son buldu.