Fransa: QSD'nin kurban edilmemesi için herşey yapılmalı

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Kürtlerin Suriye çatışmasının “yeni kurbanları” olmaması gerektiği konusunda uyardı.

Le Parisien gazetesine yazan Florence Parly, Dêra Zor'da DAİŞ çetelerine karşı son noktalanmak üzere olan son hamleye dikkat çekerek, "Ortaklarımız olan Demokratik Suriye Güçleri'ni düşünün: Kobanê'den Hecin'e uzanan bu yolun sonunda zafer var, ama bazıları için geri dönüş yok" diye kaydetti. 

ABD'nin çekilme kararına işaret eden Parly, “ABD’nin geri çekilme ilanıyla kartlar yeniden karıldı ve bölgede yeni düzenlemeler yarattı” dedi.

Parly, “Kimse bunan nasıl bir uzlaşı çıkacağını henüz bilmiyor” diye ekledi.

Fransa Savunma Bakanı, “Bizim görevimiz, QSD’nin kurban edilmesini engellemek için her şeyi yapmaktır. Bizzat kendim de NATO'yu, Amerikalı ve Türk meslektaşlarımı uyardım” diye konuştu.

Parly, “Alandaki ortaklarımız olan QSD, çok şey verdi. Onlara çok şey borçluyuz” vurgusunda bulundu.

Baxoz'daki son mücadeleyi hatırlatan Parly, şöyle yazdı: "Ama bu savaş bir köy mücadelesi değildir: Bir kuşağın mücadelesidir. DAİŞ korkunç bir yenilgi alacak. Şimdiden yeniden örgütleniyorlar: Irak'ta, ele geçirilmez olduğuna inandıkları Hemrin dağlarında, köklerinin olduğu Anbar vilayetinde, Suriye'de Rakka dahil Sünni alanlarda, daha gizli, daha hileli: Onların daha az saldırgan olduğuna inananırsak yanılırız"