Gerilla Andrea Wolf anıldı: Gerçeği PKK saflarında bulmuştu

Gerilla Andrea Wolf için Hamburg'da anma etkinliği düzenlendi.

Van'ın Çatak ilçesinde, 22 Ekim 1998'de 24 arkadaşıyla Türk ordusu tarafından katledilen Alman asıllı gerilla Andrea Wolf'u, arkadaşları, Almanya'nın Hamburg kentinde andı.

Etkinlikte, Wolf ile Kürdistan dağlarında mücadele eden Roda Amara, Anja Flach ve Wolfgang Struwe, anılarını anlattılar.

Tatort Kürdistan bileşenleri tarafından Social Zentrum'da yapılan etkinlikte konuşan Roda Amara, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, Wolf için "Dağlar böyle gerilla görmedi" dediğini hatırlattı.

'RONAHİ DENİLMESİNİ İSTİYORDU'

Amara, "Kadının gücüne inanıyor ve PAJK'a büyük değer biçiyordu. Hepimizden daha fazla mücadele ediyordu. 'Bana Alman Ronahi demeyin, Ronahi deyin' diyordu. Önderliğe ve düşüncelerine çok büyük saygı besliyordu. Hayali, bu mücadeleyi kendi topraklarına da taşımaktı" diye konuştu.

'BAŞKAN APO'YA BÜYÜK BİR SEVGİ BESLİYORDU'

Wolf ile aynı dönemde gerillaya katıldığını söyleyen Anja Flach ise Wolf'un mücadeleden asla geri kalmadığını belirtirken, "Devrim için yaşaması kadar ölmesini de bildi" diye ekledi. Flach, şunları anlattı: "Daha erken katılacaktı ama dizlerinden ameliyat olduğu için bir buçuk sene sonra katıldı. Annesine sarılıp, 'tekrar geleceğim' demişti. Alman solunu ve geleceğini tartışıyorduk. Başkan Apo'ya müthiş bir sevgi besliyordu. Dağda yaptığı her şeyi günlüğüne yazıyordu.

'ASLA GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİ'

Wolfgang Struwe de şunları dile getirdi: "Çok iyi düşündükten sonra kesin kararını verip dağa gitti. Sonra da bir daha gelmeyi asla düşünmedi. Alman solu içinde de çok güçlü, mücadeleci biriydi. Ama gerçek mücadeleyi PKK saflarında bulduğuna inanıyordu."

Andrea Wolf için yapılan etkinlik, müzik dinletisiyle sonlandırıldı.