Gerilla direnişini anlatan yeni klip: Lêxin Lêxin

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına karşı gerillanın direnişini anlatan yeni bir şarkının klibi çıktı.

“Lêxin lêxin” (Vurun vurun) isimli yeni şarkı, Kürt kültür hareketi TEV-ÇAND’a bağlı Rojava’daki müzik grup Koma Botan sanatçılar tarafından seslendirildi.

Şarkının klipi de 9 Mayıs pazar günü yayınlandı. Danîş Botan, Nisrîn Botan, Gulîstan, Mizgîn, Silêman, Çîmen ve Delîl Mîrsaz tarafından seslendirilen parçanın söz ve müziğini Delîl Mirsaz üstlendi.

Şarkı ve klip, gerillanın Türk işgal saldırılarına karşı Zap, Avaşin ve Metina’daki direnişini anlatıyor. Türk devleti 23 Nisan’dan bu yana Medya Savunma Alanları’na saldırıyor. Gerilla işgalcilere karşı “Bazên Zagrosê Hamlesi” başlatmıştı.

Koma Botan sanatçıları, yeni şarkı ve kliple saldırılara cevap olmak istediklerini belirtiyor.

Sanatçılaran Danîş Botan,  “Sanatımız ile düşmanın işgal saldırılarına cevap oluyoruz. Çünkü düşman yaptığımız sanattan dahi korkuyor. Halkın ve gerillanın gücünü zayıflatmak istiyor. Ama şunu bilmeli ki ne yaparsa yapsın başarılı olamayacaktır. Çünkü buna karşı kahramanca direniş devam ediyor” dedi.

Botan ayrıca “Hêrsa Apoçiyan” (Apocuların öfkesi) adı ile yeni bir klip yapacaklarını ve bu klipi de Dêrûna Axê köyünde çekeceklerini söyledi.