Gezer'in cenazesi hastaneden alındı

Cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer’in cenazesi, kadınlar tarafından “şehid namirin” sloganıyla morgdan alındı.

Sistematik işkence gördüğü ve tecavüze uğradığı Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer’in cenazesi, Kocaeli Devlet Hastanesi morgundan kadınlar tarafından alındı.

Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Tutuklu ve Hükümlü Aileler İle Yardımlaşma Derneği (TUHAY DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadın yöneticileri ve çok sayıda kadın örgütünün de aralarında olduğu halk, Kocaeli Devlet Hastanesi’ne gitti. Gezer’in cenazesini kadınlar omuzladı.

Gezer’in cenazesini kadınlar “şehid namirin” sloganıyla morgdan aldı. Polis, kadınlara, “Ne şehidi be” diyerek müdahale etmek istedi. Ancak kadınlar, hastanenin önüne kadar slogan atmaya devam etti. Gezer’in cenazesi İstanbul Havalimanı’na getirilmek üzere yola çıkarıldı. Gezer’in cenazesi buradan öğleden sonra memleketi Mardin’in Dargeçit ilçesine gönderilecek.