'Gün eylemcilere sahip çıkma günü'

Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan Gebze Cezaevi'ndeki tutsaklar yaşanan sessizliğe tepki göstererek, "Gün eylemcilere sahip çıkma ve tecridi kırma günüdür" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi amacıyla başlayan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Türkiye ve Kürdistan cezaevleri genelinde 30 tutsak ise ölüm orucu eyleminde. Gebze Cezaevi'nde bulunan kadın tutsaklar, açlık grevi, ölüm orucu ve annelerin cezaevleri önündeki direnişlerine ilişkin bir mektup kaleme aldılar.

Tutsak çocuklarının seslerini duyurmak için her gün eylem yapan annelere yapılan saldırılara tepki gösteren tutsaklar mektupta şu ifadelere yer verdi: "Belki biz seslerini duyamıyoruz ama her gün bize 100 metre uzakta olan anneler yerlerde sürükleniyor, düşmanın saldırılarına maruz kalıyorlar. Her gün Gebze Cezaevi önünde insanlık ayıbı yaşanıyor. Bu utanç tarihe geçiyor. Fakat bütün bunlar sessiz ve duyarsız insanların rahatlığından vazgeçmesine yetmiyor.

ARKADAŞLARIMIZIN TEK İSTEĞİ TECRİDİN SONA ERMESİYDİ

Bizler şuan tarihi ölüm orucu direnişlerine tanık oluruz. Çünkü taleplerimiz ısrarla görmezden gelindi. Ferhat Kurtay yoldaşın 37 sene önce "Bugün yaşananlar ve söylenenler tarih olacaktır" demişti. Biz de sizlere böyle tarihe şahitlik ediyoruz. Arkadaşlarımızın bedenlerinin gün be gün erimesine tanık oluyoruz. Bu yüzden yaşananları bir kez daha bizden duymanızı istiyoruz. 22 Mart'ta Ayten Behçet yoldaşımız Mazlum ve Sema hevalin izinde Newrozlaştı.

Arkadaşlarımızın tek isteği tecridin sona ermesiydi. Arkadaşlarımızın fedai eylemi derin bir çığlık ve tarihi bir duruştu. Halk ve insanlığa karşı direnişçilerin sesi olun ve öz gücünüzle ayaklanın çağrısında bulundular. Ama bu bile sessizliğin sona ermesine, kör ve sağır vicdanların harekete geçmesine yetmedi.

Heval Leyla, Nasır ve diğer direnişçiler için artık her gün, her saat çok önemli. Israrla yaşanan gerçeklere gözünü kapatan insanlar, annelerin yerlerde sürüklenmelerini nasıl kabul edebiliyor. Gebze Cezaevi'nde bulunan kadın tutsaklar olarak soruyoruz, 7 can vicdanınızın uyanmasına yetmedi mi? Annelerin çığlıkları eylemlerimize sahip çıkmanız için yeterli değil mi? 21 yıllık tecrit halkımızın ve önder Apo'nun özgürlüğüne sahip çıkmanız için yeterli değil mi? Artık yeter, kısa bir süre önce 7 canımızı feda ettik. Gün eylemcilere sahip çıkma ve tecridi kırma günüdür. "