Halk Savunma Merkezi’nden kutlama

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 21 Ağustos günü Qileban ilçesine bağlı Akir ve Osyan köyleri arasında gerçekleştirilen eylemi kutladı. HSM, bu eylemde yer alan tüm komuta ve savaşçı yapısını selamladı.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, Botan Eyalet Komutanlığı’na bir mesaj göndererek kutladı. Komutanlık mesajında şunlar belirtildi: “21 Ağustos tarihinde Şırnak’ın Qileban ilçesine bağlı Akir ve Osyan köyleri arasında bulunan bölgede işgalci TC ordusuna ait zırhlı araçların denetim altına alınıp ve hedeflenerek imha edilmesi suretiyle gerçekleştirilen eylem başarılı bir eylem taktiğidir. Düşmanın kendisine en çok güvendiği bir alanda ve kullanılan yoğun teknolojiye rağmen gündüz ortası düşmana vurulan bu ağır darbe ardından kayıp vermeden gerçekleştirilen bu eylem gerillanın taktik üstünlüğünü açıkça sergilemektedir. TC Genelkurmayı ve AKP güdümünde olan özel savaş medyası Kürdistan dağlarında güçlerimizin kalmadığı yalanlarına karşı da büyük bir cevap niteliği de taşıyan bu eylem taktiksel bir eylem olup, düşmanı yenilgiye uğratan bir nitelik taşımaktadır. İşgalci ordu yaşadığı bu bozgunu halka karşı özel savaş yürüterek kayıplarını gizlemeye çalışmıştır.

Bu temelde bu eylemde yer alan tüm komuta ve savaşçı yapısını sevgi ve saygıyla selamlıyor, yakalanmış olan bu performansın daha da etkili bir düzeye getirileceği beklentisiyle, sizlere üstün başarılar diliyoruz."