HBDH'den Mersin'de polislere sabotaj eylemi

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İntikam Milisleri, Kasım ayı sonunda Mersin Tarsus'ta çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüse sabotaj eylemi düzenlediklerini, bir polisin öldüğü, 4'ünün yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH İntikam Milisleri, polislere yönelik sabotaj eylemini özellikleTarsus kadın cezaevinde kadın tutsaklara karşı sistematik işkence yapanlara karşı düzenlediklerini belirtti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin öncü gücü PKK'nin 43'üncü mücadele yılı başta bu ruhu yaratan ve önderlik eden Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a, tüm PKK'li yoldaşlara ve halklarımıza kutlu olsun.

Bilindiği üzere PKK çıkısından bu yana büyük bedeller uğruna kazanımlar elde etti ve faşizme karşı işgalcilere karşı özgürlük mücadelesi verdi. Rojava Devrimini yaratan ve koruyan bu hareket hiç bir zaman faşizme karşı yılmadı ve mücadele çizgisinden vazgeçmedi. Bu mücadeleye karşı Kürt halkı yıllardır katledilmekte işkencelerden geçirilmekte ve soykırım kıskacı ile karşı karşıyadır. Biz biliyoruz ki Kürdistan özgürleşmeden ne Türkiye halkları devrim yapıp faşizme karşı özgürleşir ne de Ortadoğu özgürleşir. PKK'nin verdiği insanlık ve özgürlük mücadelesi sadece Kürt Halkı için değil Türkiye halkları ve Dünya halkları açısından da çok önemli ve tarihe geçecek bir mücadeledir. Bu temelde 43'üncü mücadele yılının artık özgürlük hamlesi ile bütünleşip zafer yılı olacağına olan inancımız kesindir.

Birleşik mücadelemiz bu güne kadar faşizme karşı her türlü eylem tarzını geliştirmiş ve intikam ruhu ile her alanda örgütlenmiştir. Türkiye ve Kürdistan da binlerce siyasi tutsak cezaevlerinde ağar tecrit ve işkenceler altında direniyor. 27 Kasım itibari ile zindanlar da başlatılan direniş bu anlamı ile faşizme karşı vurulacak anlamlı ve çok değerli bir eylemdir. Bu direnişe karşı faşist iktidar ve onun çeteleri başta kadın tutsaklar olmak üzere bütün tutsaklara insanlık dışı işkenceler yapmaktadır. Birleşik intikam milislerimiz bu faşist baskı ve zulmü kabul etmeyecek. AKP MHP rejimi var olan kriz ve kaosu çözmek yerine daha da derinleştirmektedir. Sokaklarda, işyerlerinde, cezaevlerinde her kesime yönelik ciddi anlamda sosyal ekonomik fiziki işkence ve baskılar yapılmaktadır. Hiç bir zaman kazanamayacaksınız direniş yolunu seçenler zafere dimdik adımlarla kitlenerek ilerliyor ve bu zaferi tüm halklarımıza devrimci bir görev olarak bilip armağan edeceğiz.

27 Kasım'ı 28 Kasım'a bağlayan gece Mersin Tarsus'ta cezaevine tutuklu götürdükten sonra dönen Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüse yönelik Şehit Yılmaz Dersim İntikam Milislerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Alifaki mahallesi mevkiinde minibüse sabotaj eylemi düzenlenmiş, minibüs şarampolden yuvarlanmıştır. Olay yerine bir çok polis ve ambulans sevk eden faşist iktidar yaralılarını ve ölülerini taşımıştır.

Eylem sonucunda Ömer Faruk Tekağaç isimli faşist polis öldürülmüş, en az dört polis de yaralanmıştır. Eylemi yapan milislerimizin alandan sağlam bir şekilde çıkması beklendiği için eylemin sonuçları ve detayları geç paylaşılmıştır. Milislerimiz herhangi bir kayıp vermeden alandan güvenli bir şekilde çekilmiştir.

Bu eylemi başta Tarsus kadın cezaevinde kadın tutsaklara karşı sistematik işkence yapanlara karşı düzenlenmiştir. Birleşik devrim milislerimizin bu eylemi ile aynı zamanda PKK'nin 43'üncü mücadele yılını selamlıyor ve Kürdistan özgürlük mücadelesi yolunda başarılar diliyoruz. Buradan bir kez daha tüm işkenceci gardiyan, savcı ve polisleri uyarıyoruz; hepiniz birleşik milislerimizin intikamından payınızı alacak ve hedefimiz olacaksınız. "