HBDH milisleri petrol ofisini sabotajla imha etti

HBDH Kürdistan Komitesi, Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm Mayıs Şehitleri anısına Kızıltepe-Derik karayolu üzerindeki petrol ofisini sabotajla imha ettiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Kürdistan Komitesi,  “Şehit Sinan Dersim Devrimci İntikam Hamlesi kapsamında 8 Mayıs 2021 gece sularında Kızıltepe-Derik karayolu üzerinde bulunan Petrol Ofisine birimlerimizce sabotaj eylem düzenlenerek tümden imha edilmiştir” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Petrol ofisi faşist Türk devletine açık yardım etmekte ve sömürgeci orduya her türlü maddi ve lojistik yardımı yaparak Kürdistan ve Türkiye’de gelişen bütün katliam soykırım ve savaştan birinci derecede sorumludur. Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen büyük bir istekle Türk faşizmine hizmet eden tüm ajanlaşmış kişi kurum ve yapılar açık hedefimiz olup halkımız nezdinde hesap vereceklerdir.

Kürdistan-Türkiye birleşik mücadelesinin ortaya çıkardığı mücadele Türk faşizminin çöküşünü daha da hızlandırmaktadır. Birleşik gerilla güçlerinin Zap Avaşin ve Metina’da ortaya koyduğu direniş ve kararlılık İmralı şahsında tüm cezaevlerinde zirveye ulaşmıştır. Birleşik devrim milisleri olarak bizlerde bu onurlu ve görkemli direnişi selamlıyor her yerde ve her koşulda mücadelemiz zafere ulaşıncaya kadar faşizme darbe vurmaya devam edeceğimizi belirterek onurlu yaşamak isteyen itaat etmek istemeyen herkesi HBDH direniş saflarına davet ediyoruz.

Komalên Ciwan gençlik hareketimizin başlatmış olduğu ‘Şahinleşen gençlikle Zagroslar’da zafere' seferlik hamlesini de selamlıyor birleşik devrim mücadelemizin zafer kazacağı kesindir. Eylemimiz Şehit Sinan Dersim devrimci intikam hamlesi çerçevesinde Büyük Komutan Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm mayıs ayı şehitleri anısına gerçekleşmiştir.