HPG: Zap ve Avaşîn Direniş Alanlarında 10 işgalci cezalandırıldı

Halk Savunma Güçleri (HPG) Güney Kürdistan’daki işgalci Türk ordusuna yönelik eylemlerde 10 işgalcinin cezalandırıldığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi Zap ve Avaşîn Direniş Alanlarında Türk ordusunun tüm teknik imkanlarına rağmen sonuç alamadığını, buna karşılık gerilla güçlerinin eylemlerinde 10 işgalcinin cezalandırıldığını duyurdu.

HPG gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarını şu şekilde duyurdu:

Avaşîn bölgesinde;

18 Mayıs günü 17:00’da Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

18 Mayıs günü saat 11:00 18:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silah ve patlayıcılarla 11 kez bombalamıştır.

Zap bölgesinde;

18 Mayıs günü saat 20:00’da Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzileri çevresindeki işgalciler güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. 19 Mayıs günü saat 12:00’da hareket halindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından el bombaları ve ferdi silahlarla hedeflenerek tekrar vurulmuştur. Burada 2 işgalci yaralanmıştır.

18 Mayıs günü saat 12:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

19 Mayıs günü saat 04:50’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine patlayıcı yerleştirmek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde hedeflenen 2 işgalci cezalandırılmıştır.

19 Mayıs günü öğlen saatlerinde Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek isabetli bir şekilde vurulmuştur.

19 Mayıs tarihli açıklamamızda; Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda işgalcilere ait cenazelerin güçlerimizin denetiminde olduğu bilgisini paylaşmıştık. Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda işgalciler 19 Mayıs günü saat 07:00’dan 10:30’a kadar işgalcilerin cenazelerini almak için savaş mevzilerine doğru ilerlemek istemiştir. Bu işgalciler güçlerimiz tarafından tek tek hedeflenerek vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Cezalandırılan işgalcilerin cenazeleri kısmen güçlerimizin kontrolü altındadır. Aynı gün saat 15:30’da harekete geçen işgalciler ferdi silahlarla hedeflenerek yine vurulmuş ve 3 işgalci daha cezalandırılmıştır.

19 Mayıs günü saat 16:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri işgalciler tarafından 2 kez patlaycılar ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

19 Mayıs günü Kurojahra Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Tolhildan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler saat 06:45 ve 09:45’te güçlerimiz tarafından üç kez hedeflenerek vurulmuştur. Yer yer çatışmalar da yaşanmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda işgalciler ilerleyememiş ve bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

19 Mayıs günü saat 21:15’ten 22:00’a kadar işgalci TC ordusu Kurojahro Direniş Alanı’ndaki Şehîd Harûn ve Şehîd Dîdar alanlarını bombalamış ve helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

19 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şikefta Birîndara, Şehîd Berxwedan ve Şehîd Hewrê savaş mevzilerini 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır."

HPG ayrıca Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar konusunda da şu bilgileri verdi: "İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

19 Mayıs günü Zap’a bağlı Girê Amediye, Girê Cûdî, Girê FM, Şehîd Harûn. Çemço, Gundê Rençbir Axa ve Şehîd Dîdar alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 15 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

19 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 9 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

19 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır."