HPG: 4 asker ve 1 kontra öldürüldü

Gerillalar Şemzînan ve Siirt’te Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 4 asker ve 1 kontra öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemzînan ve Siirt’teki gerilla eylemlerine ve Kağızman’da şehit düşen gerillaya ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

ŞEMZÎNAN’DA SABOTAJ EYLEMİ

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ağustos günü saat 17.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Durê karakolu ve Kelebek Tepesi’ne askeri malzeme taşıyan bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha edilirken, içinde bulunan 1 kontra da öldürülmüştür.

PERVERİ’DE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 19 Ağustos günü saat 09.30’da Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Osyan köyü ve Çemê Karê yolu üzerinde operasyona çıkan işgalci TC ordusunun konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman konvoyundaki bir araç imha edilmiş ve tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu yolu tamamen trafiğe kapatmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır. 

1 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

19 Ağustos tarihli açıklamamızda, 14 Ağustos günü Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanında gerçekleştirilen hava saldırısında bir arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Dıjwar arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dıjwar Rezan
Adı Soyadı: İsmet Dinç
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Ayten – Muzaffer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Ağustos 2019 / Kars

Dıjwar Rezan arkadaşımız, 1995 yılında Muş’ta yurtsever bir aile ortamında dünyaya gelmiştir. Kürdistan’da yaşayan her Kürt genci gibi erken yaşlarda faşist TC devletinin baskı ve asimilasyonlarına maruz kalmıştır. Uygulanan bu faşizme karşı boyun eğmeyen Dıjwar yoldaş, Kürt halkının özgürlüğü için 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren sürekli Kuzey sahasında mücadele yürüten Dıjwar yoldaş, üzerine düşen görev ve sorumlulukları yüksek bir disiplin ile yerine getirmiştir. Eyalette başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi’ne de etkili bir şekilde katılan Dıjwar yoldaşın önemli bir emeği ve katkısı olmuştur. Yaşamdaki güler yüzlüğü, samimiyeti ve fedakarlığı ile tüm arkadaşlarının dikkatini çeken Dıjwar yoldaş, şehit düştüğü ana kadar Kürt halkının özgürlüğü için mücadele vermiştir.

Şehadete ulaşan Dıjwar yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin bize devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”