HPG: Besta ve Zagros şehitlerimizi saygıyla anıyoruz

Besta ve Zagros'ta şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, "onların idealleri olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Besta ve Zagros şehitlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

16 Nisan 2019 tarihli açıklamamızda Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehit Diyana alanında başlatılan operasyonda yapılan hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığını belirtmiştik. Gerçekleştirilen bu saldırıda şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Beritan Welat
Adı Soyadı: Habibe Mansur
Doğum Yeri: Dırbesiye
Anne - Baba Adı: Rabiya - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2019 / Besta

***

Kod Adı: Hevi Viyan
Adı Soyadı: Azime Akdoğan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Meryem - Tahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2019 / Besta

KAHRAMANCA SAVAŞARAK ŞEHİTLER KERVANINA KATILDILAR

1996 yılında Rojava Kürdistan’ında doğan Beritan Welat yoldaş, yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. İşgalcilere karşı Kürdistan’ı savunma için Özgürlük Mücadelesi’ne katılan Beritan yoldaş, gerillaya geldiği ilk günden itibaren büyük bir istekle katılım sağlamıştır. Büyük hedeflerin sahibi olan Beritan yoldaş, kendisini sürekli olarak geliştirmiş ve kendisine verilen dönem görevlerini de en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Yaşama ve çevresine karşı büyük sorumluluk sahibi olan Beritan yoldaş, duruşu işe arkadaşları arasında sevilen bir yoldaş olmuştur. Faşist AKP – MHP iktidarına karşı yürütülen savaşta aktif katılan Beritan yoldaş, son anına kadar da düşmana asla taviz vermeyen kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Hevi Viyan yoldaş Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Genç yaşta özgürlük mücadelesi ile tanışan Hevi yoldaş, 2012 yılında soykırımcı TC devletinin Kürt halkına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde katılım sağlamıştır. Gerilla saflarında aktif bir mücadele içerisinde bulunan Hevi yoldaş, çalışma yürüttüğü her alanda üzerine düşen görevlere büyük bir özveri ile yaklaşmıştır. Kısa süre içerisinde yetkin bir gerilla olan Hevi yoldaş, Kürdistan’ın savunması için düşmana karşı her alandan büyük bir mücadele vermiştir. Önderliğin Özgür Kadın Çizgisi’nde derinleşen Hevi yoldaş, işgalcilere karşı fedaice duruşundan hiçbir zaman taviz vermemiş ve son anına kadar da kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

ZAGROS ŞEHİTLERİNİN KİMlİKLERİ

14 Nisan günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zagros bölgesine düzenlediği hava saldırılarında Bawer Serdeşt ve Rubar Serhıldan yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bawer Serdeşt
Adı Soyadı: İsmail Lütfifar
Doğum Yeri: Serdeşt
Anne - Baba Adı: Ayşe – Mehmet Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Nisan 2019 / Zagros

***

Kod Adı: Rubar Serhıldan
Adı Soyadı: Alan Ömer
Doğum Yeri: Dırbesiye
Anne - Baba Adı: Sevsen - Zahit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Nisan 2019 / Zagros

HALKIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Bawer Serdeşt yoldaş, 1991 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Serdeşt kentinden dünyaya gelmiştir. Sömürgecilerin Kürtler üzerindeki baskı politikaları ile büyüyen ve düşmana rağmen kendi öz değerleri ile şekillenen Bawer arkadaşımız, genç yaşta gerilla saflarına katılmıştır. Dört parça Kürdistan’ın ortak mücadele değeri olan PKK’nin ulusal yönünü benimseyen ve bu temelde mücadeleye büyük bir yüreklilikle katılan İsmail arkadaşımız, Kürt halkına karşı yürütülen soykırım savaşında hangi alanda olursa olsun mücadeleye tüm gücü ile katılan yoldaşlarımızdan biri olmuştur. Bawer arkadaşımız, aldığı her göreve de büyük bir sorumluluk temelinde yaklaşmış ve büyük bir emek göstererek, görevlerini başarıyla tamamlamıştır. Aldığı eğitimler ve kazandığı tecrübeler ile yetkin bir gerilla komutanı olan Bawer yoldaş, düşmana karşı sürekli aktif mücadele içinde bulunmuştur.

Rubar Serhıldan arkadaşımız, Dırbesiye’de dünyaya gelmiş ve düşmanın tüm baskılarına rağmen kendi öz değerlerine bağlı olan biri olmayı başarmıştır. Genç yaşlarda düşman gerçekliğine karşı Kürt halkının özgürlüğü için mücadele saflarına katılmıştır. Gerilla saflarında geçirdiği kısa zaman dilimine gençlik enerjisi ile katılan Rubar arkadaşımız, özgürlük yolunda kahramanca yürümesini bilen arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Besta ve Zagroslar’da şehadete ulaşan Beritan, Hevi, Bawer ve Rubar arkadaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve onların idealleri olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz.”