HPG, Garzan şehitlerini saygıyla andı

Garzan’da şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Yoldaşlarımız gösterdikleri direniş örneğiyle onur savaşçılığı ve Apocu fedailiğin timsali olmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Garzan’da şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“8 Haziran tarihli açıklamamızda, 4 Haziran günü işgalci TC ordusunun Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Siyanis köyü alanında bir operasyon gerçekleştirdiğini ve operasyon süresi boyunca işgalcilere karşı kahramanca savaşan 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sinan Garzan
Adı Soyadı: Fikret Şahin
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Türkan – Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Haziran 2020 / Siirt

 

Kod Adı: Xemgin Roni
Adı Soyadı: Serhat Çakır
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Herdem – Gurgiz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Haziran 2020 / Siirt

23 Haziran tarihli açıklamamızda, 19 Haziran günü işgalci TC ordusunun Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Siyamir köyü alanında bir operasyon başlattığını ve 22 Haziran’a kadar süren operasyon içerisinde düşmana karşı kahramanca savaşan Çekdar ve Dersim arkadaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Canfeda
Adı Soyadı: Abdulkahar Çoban
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Mevlüde – Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2020 / Bitlis

 

Kod Adı: Dersim Çekdar
Adı Soyadı: Recep Yaşar
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Fahriye – Abit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2020 / Bitlis

Kürdistan’da yürütülen sömürgecilik ve işgalcilik dünyada eşi benzeri olmayan bir faşist saldırganlıkla sürdürülmektedir. Emperyalist güçler ve işbirlikçi kesimlerin kendi çıkarları uğruna yıllardır Kürt halkının tüm haklarını faşist Türk devletinin insanlık dışı uygulamalarına bırakmışlardır. Faşist devletin kuruluşundan günümüze kadar katliamlar ve asimilasyon uygulamaları hız kesmeden devam etmiştir. İşgalci devletin en büyük destekçileri ve bu soykırım uygulamalarını teşvik eden ve destekleyen kapitalist modernite güçleri olmuştur. Bu faşist zihniyetin son çırpınışlarında can simidini uzatan ve hayata döndüren kapitalist güçler, her soykırım uygulamasından sonra bu faşist zihniyeti ödüllendirip yeni katliamlar için cesaretlendirmişlerdir. Kürdistan Özgürlük Hareketi böyle komplike bir emperyalist koalisyona karşı mücadele etmekte ve bu mücadelenin öncü kahramanları bu insanlık düşmanı, kötülük abidesi oluşuma karşı inanç ve iradeyle keskin bir mücadele yürütmektedirler. Önder Apo’nun felsefesi ve kahraman şehitlerimizin direnişi insanlık tarihinin akışını değiştiren ve ezilen halklara umut kaynağı olan bir harekete dönüşmüştür. Her dönemin kahramanları bu direnişi bir adım daha zafere ulaştırarak direniş bayrağını ardıllarına devrederler. Çekdar, Dersim, Sinan ve Xemgin yoldaşlarımız da bu dönemin öncü kahramanları olmuşlardır.

Çekdar, Dersim, Sinan ve Xemgin yoldaşlarımız Kürdistan yurtseverliğiyle şekillenmiş ve faşist zihniyetin işgaline son vermek için gerilla saflarına katılmışlardır. Şehitlerin mücadelesini yükseltmek, zafere ulaştırmak için büyük bir emek ve direnişin sahibi olmuşlardır. Yoldaşlarımız fedai duruşlarıyla ve mücadele azimleriyle, işgalci güçlerin korkulu rüyası olmuşlardır. Faşist devletin Kürdistan’daki işbirlikçi çete guruplarının tüm girişimlerine karşı sarsılmaz irade ve inançlarıyla yurtsever Garzan halkımızın gönlünde taht kurmuşlardır. Çekdar, Dersim, Sinan ve Xemgin yoldaşlarımız işgalci devletin korkakça yöntemleri ve işbirlikçi ihanetçi kesimlerin komploları sonucu gelişen operasyonlarda direnişleriyle kahramanlık destanı yazarak ölümsüzler kervanına katılmışlardır. Yoldaşlarımız gösterdikleri direniş örneğiyle onur savaşçılığı ve Apocu fedailiğin timsali olmuşlardır. Komploculardan er ya da geç yoldaşlarımızın intikamı alınacak ve geride bıraktıkları direniş zaferle taçlandırılacaktır.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve yoldaşlarımıza karşı korkakça komplo düzenleyerek şehadetlerine neden olan işbirlikçilerden intikamın alınacağı ve şehit yoldaşlarımızın ideali olan Özgürlük Mücadelesi’ni zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”