HPG, şehit düşen üç gerillanın kimliklerini açıkladı-YENİLENDİ

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 15 Nisan günü Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Türk karakoluna bomba yüklü hava araçları ile eylem düzenlendiğini bildirirken, Eylül 2020’de şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini de paylaştı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “’Dem dema azadiyê ye’ hamlesi çerçevesinde; Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’miz 15 Nisan günü saat 09:20’de Colemerg’in Çelê ilçesine bağlı Girê karakoluna dönük bomba yüklü hava araçlarıyla bir eylem gerçekleştirmiştir. Burada bulunan işgalciler hava araçlarıyla havadan bombalanmış ve belirlenen hedefler isabetle vurularak eylem başarıyla gerçekleştirilmiştir” dedi.

Aynı açıklamada Medya Savunma Alanları’na yönelik 25 Eylül 2020 günü işgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen bombardımanda üç gerillanın şehit düştüğü belirtildi.

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle paylaşıldı:

Kod Adı: Gulan Hêmin
Adı Soyadı: Zilan Gök
Doğum Yeri: Muş
Anne – Baba Adı: Gülazer – Abdulmenaf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Eylül 2020 / Medya Savunma Alanları

*

Kod Adı: Mizgin Cigerxwin
Adı Soyadı: Şehnaz Okşamak
Doğum Yeri: Amed
Anne Adı: Emine – Metin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Eylül 2020 / Medya Savunma Alanları

*

Kod Adı: Sozdar Faraşin
Adı Soyadı: Emel Bor
Doğum Yeri: Van
Anne – Baba Adı: Behiye – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Eylül 2020 / Medya Savunma Alanları

HPG-BİM, üç gerillanın mücadele yaşamına ilişkin şunları ifade etti: “Gulan yoldaşımız Serhat yöresinin yurtseverliği ile bilinen Malazgirt ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever Malazgirt ortamında Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni daha çocukken tanıyarak etkilenmiştir.

Büyüyünce Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin bir neferi olmak, başta Kürt kadınları olmak üzere tüm kadınlara dayatılan erkek egemen zihniyet ve devletçi yapıyla mücadele etmek, kendisini yeniden yaratırken özgürlük davasına da büyük katkılarda bulunmak amacıyla gerilla saflarına katılmıştır. Kürdistan dağlarıyla buluşunca hem bir Kürt genci, hem de Kürt kadını olarak sistemin Kürtleri özünden ne kadar uzaklaştırdığını, başkalaşıma uğrattığını, kapitalist modernitenin kişilikleri ne kadar tahrip ettiğini görmüş ve Apocu ideolojinin ufuk açıcı, dönüştürücü ve özgürleştirici etkisiyle kişiliğinde büyük bir mücadele vermiştir. Kendini her gün yeniden yaratarak özgür bir Kürt kadını olma yolunda emin adımlarla yürüyen Gulan yoldaşımız, birçok alanda pratik faaliyetlerde bulunmuş, gerilla tecrübesi edinmiş ve yetkin bir YJA STAR komutanı olmaya çalışmıştır. Zap, Avaşin, Garê ve Metina alanlarında pratik yürüten Gulan yoldaşımız bir kez yaralanmış, ama iyileşir iyileşmez yeniden görevi başına aşkla dönmüştür. Katılım ve duruşuyla yoldaşların derin sevgisini kazanan Gulan yoldaş örnek bir YJA STAR militanı olmayı başarmıştır.

Başkentimiz Amed’in yurtsever ilçesi Farqin’de dünyaya gelen Mizgin yoldaşımız emekçi ve toplumsal değerlerine bağlı bir ailede büyümüş, aldığı kültür ve terbiye ile olgun, sade ve özlü bir Kürt genci olarak yetişmiştir.

Bedel vermiş ve düşman zulmüne uğramış bir çevrede yetişen Mizgin yoldaşımız erken yaşlarda soykırımcı TC devletinin insanlık dışı yüzü ile tanışmıştır. Gençlik çağına adım atınca genç bir kadın olarak arayışlara girmiş, verili düzenin kadınlara dayattığı gelenekçi kalıpları kabul etmemiş ve özgürlüğün peşine düşmüştür. Kürt kadını ve tüm kadınlar için en hakiki özgürleşme yolunun Kadın Kurtuluş İdeolojisi’den, onun Özgür Kadın Hareketi’den ve tüm bunların yaratılmasına zemin sunan Apocu harekete katılmaktan geçtiğini görmüş ve katılma kararı almıştır. Kapitalist modernitenin ve gelenekçi toplumun kadın ve erkeğe biçmiş olduğu tüm rolleri reddederek Kürdistan dağlarına ulaşmış, özgür bir Kürt kadını olma iddiası ile gerilla saflarına katılmıştır. Kürdistan dağlarına, özgürlük mücadelesine ve Önder Apo’ya büyük bir aşk ve tutku ile bağlı olan Mizgin yoldaşımız gerilla pratiğine iddialı ve coşkulu bir şekilde katılmış, erkenden büyük gelişme kaydetmiş ve yetkin bir gerilla olmasını başarmıştır. Zap, Garê, Heftanin ve Metina alanlarında pratik faaliyetlerde bulunmuş, öncü bir YJA STAR komutanı olarak yeniden yapılanma sürecinde yeni dönem gerilla tarzının pratikleşmesi için çaba sahibi olmuştur. Bir dönem YJA STAR Merkez Karargâhımız’da kalmış, önemli görevleri başarıyla yerine getirmiş ve sürekli olarak pratikte daha büyük başarıları elde etmeye kilitlenen bir yoğunlaşma içerisinde olmuştur. Askeri alanda yaşadığı yetkinleşme kadar, ideolojik olarak da kendisini derinleştirmiş, PAJK kimliği ile özgür bir Kürt kadını kişiliğine ulaşmayı başarmış, amansız bir çizgi savaşçısı ve özgür kadın savunucusu olmuştur. Mizgin yoldaşımızın katılımı, samimi yoldaşlığı, askeri duruşu ve amansız örgüt militanlığı biz yoldaşları için her daim örnek alınacaktır.

Sozdar yoldaşımız Van’da, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Daha iki yaşında bir çocuk iken annesi ile birlikte faşist Türk devleti tarafından tutuklanarak zindana konulmuştur. Çocukluğunun en masum ve en güzel dönemlerini TC devletinin zindanlarında, dört duvar arasındaki beton zeminlerde geçirmek zorunda kalmıştır.

Yaşama adım atar atmaz dünyayı tanımaya başladığı vakit soykırımcı Türk devletinin insanlık dışı yüzü ile tanışmış, baskısını görmüş ve bunun yarattığı kin ve öfke ile büyümüştür. Kürt halkının yeminli düşmanlarını çok iyi tanıyan Sozdar yoldaşımız, Gewda aşiretinin düşmana baş eğmez kültürü ile yetişen bir genç kız olmuş, düşmandan tarihi hesap sormanın arayışına girmiştir. Bu arayışı temelinde Kürdistan dağlarına ulaşarak gerilla saflarına katılmıştır. Hiç yabancılık çekmeden PKK yaşamına erkenden adapte olmuş, gerilla pratiğine atılmıştır. Coşkulu, moralli ve azimli genç bir kadın olarak işgalci düşmandan hesap sormanın yegâne yolunun yetkin gerillacılıktan ve amansız fedai militanlıktan geçtiğinin bilinci ile kendisini yetkinleştirmiştir. İlk kaldığı Zap alanında ve daha sonra pratik faaliyet yürüttüğü diğer alanlarda tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmış, mütevazı, içten ve yoldaşların yoldaşı olmayı başaran bir militan olmuştur. Askeri olarak daha da yetkinleşmek ve kadın özgürlük ideolojisinde derinleşmek için askeri akademide eğitim görmüş, iddialı ve yeni dönem gerillacılığına öncülük yapabilecek bir YJA STAR komutanı olmayı başarmıştır. Şehadete ulaştığı an’a kadar da hem çizgi devrimciliğini hem de yeni dönem komutanlığını yetkince temsil etmiştir.”

Açıklama şöyle son buldu: “Tüm dünya kadınlarının umudu olan özgür kadın mücadelesini ve şehit yoldaşlardan devraldıkları özgürlük bayrağını Kürdistan dağlarının zirvelerinde büyük bir asalet, onur ve şerefle dalgalandıran Gulan, Mizgin ve Sozdar yoldaşlarımızdan devraldığımız direniş bayrağını onlar gibi her zaman büyük başarılarla dalgalandırmaya devam ederek, özgür kadın rengindeki Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik amacımızı mutlaka gerçekleştirme ve intikamlarını mutlaka alma sözü veriyoruz.”

Bu temelde başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”