HPG: Heftanîn’de iki işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanîn’de işgalci Türk birliklerine yönelik düzenlenen etkili bir eylemde iki işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Güçlerimiz Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 20 Nisan 2021 günü Heftanin bölgesinde bulunan Xantur alanına bağlı Şehit Berxwedan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere karşı etkili bir eylem gerçekleştirmiştir” dedi.

HPG-BİM, “Hedeflenen mevzide bulunan 1 A-4 silahı imha edilmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Ayrıca tepede bulunan 1 mobese kamera güçlerimiz tarafından imha edilmiştir” şeklinde detaylandırdı.

Aynı açıklamada işgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları’na dönük hava saldırılarına ilişkin şu bilgiler verildi:

-15 Nisan günü saat 18.10’da savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Kesta alanını bombalamıştır.

-16 Nisan günü 14.30-15.00 saatleri arasında savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Deşta Nehlê alanında bulunan Gundê Mînberê çevresini bombalamıştır.

-19 Nisan günü saat 15.00’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Saca alanı ve saat 15.10’da Çemço ve Sida alanları bombalamıştır.

İşgalci TC devletinin gerçekleştirdiği bu hava saldırılarında gerilla güçlerimiz herhangi bir kayıp yaşamamıştır. Özel savaş medyasının kayıplarımız olduğu yönünde yaptığı haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.”