HPG: Serhat şehitlerimizi saygıyla anıyoruz

HPG, Serhat’ta yaşamını yitiren gerillaların kimliklerini açıkladı. HPG, “Yaşamları, duruşları ve Kürt özgürlük davasının zaferine olan inançlarıyla hepimiz için örnek yoldaşlar şahsında tüm kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Serhat’ta şehit düşen 6 gerillanın kimlik bilgilerini paylaştı. HPG açıklamasında, “2018 yılı, tüm Kürdistan sathında olduğu gibi, Serhat diyarında da Kürdistan Özgürlük Gerillası açısından önemli bir direniş yılı olmuştur. İşgalci TC ordusunun halkımıza reva gördüğü zulme karşı eyalet bünyesinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde bir çok başarılı eylem gerçekleştirilmiş ve düşmana ağır darbeler vurulmuştur. Serhat’ın her alanında işgalci TC ordusuna karşı büyük bir direniş sergileyen güçlerimiz, her seferinde daha büyük bir iddia ve kararlılıkla dönem görevlerine sahip çıkmıştır” denildi.

HPG açıklamasında şu hususlara da dikkat çekti:

“Şüphesiz Serhat’ta yaşanan bu savaş sürecinde ortaya çıkan sonuçlar, kahraman şehitlerimizin sonsuz emekleri ve çabaları temelinde elde edilmiştir. Her biri, birer inanç abidesi olan ve 2018 mücadele yılı içerisinde Serhat diyarında farklı tarihlerde yaşanan çatışma ve hava saldırılarında şahadete ulaşan yiğit yoldaşlarımızı anmayı bir borç biliyoruz.

Yaşamları, duruşları ve Kürt özgürlük davasının zaferine olan inançlarıyla hepimiz için örnek olan Berxwedan (Faruk Polat), Felat (Behçet Arvas), Rojger (Nesim Aktan), Welat (Güney Batı), Hogir (Sinan Karagülle) ve Mazlum (Savaş Dora) yoldaşlar şahsında tüm kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Yoldaşlarımızın değerli aileleri şahsında, yurtsever Serhat ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin an be an yürüttüğü özgürlük savaşını zaferle taçlandırarak, şehitlerimizin anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Şehitlere verilecek en anlamlı sözün, onların Apocu militan izinden gitmek ve onlara layık bir duruşun sahibi olmak olduğunu belirtiyor, yurtsever Serhat gençliğini gerilla saflarına katılmaya çağırıyoruz.”

GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Berxwedan Ararat
Adı Soyadı: Faruk Polat
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Ayşe - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Nisan 2018 / Ağrı

***

Kod Adı: Felat Artos
Adı Soyadı: Behçet Arvas
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Siman Peri - Murat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mayıs 2018 / Kars

***

Kod Adı: Rojger Karayazı
Adı Soyadı: Nesim Aktan
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Zahide - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mayıs 2018 / Kars

***

Kod Adı: Welat Bahoz
Adı Soyadı: Güney Batı
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Bedriye - İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Mayıs 2018 / Serhat Eyaleti

***

Kod Adı: Hogır Begiri
Adı Soyadı: Sinan Karagülle
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Türkan - Abdulselam
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Eylül 2018 / Ağrı

***

Kod Adı: Mazlum Agır
Adı Soyadı: Savaş Dora
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Nazenin - Ebedin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Eylül 2018 / Ağrı