HPG, Xakurkê şehitlerini saygıyla andı

2017 yılında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Şehit yoldaşlarımıza, Önderliğimize ve halkımıza verdiğimiz zafer sözünü mutlaka gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê’de 2017 yılında şehit düşen 3 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“Soykırımcı Türk devleti Kürt soykırımını sonuca götürebilmek için başta Başûrê Kurdistan olmak üzere halkımızın kazanımlarının olduğu her alana saldırmaktadır. Kürdistan Özgürlük Gerillası da bu soykırımcı saldırılara karşı, başta Başûrê Kurdistan olmak üzere bulunduğu her yerde tarihi bir direniş içerisine girmiş ve bu direniş bugün zirveye ulaşmıştır. 12 Haziran 2017 günü de güçlerimiz Xakurkê bölgesine bağlı Şikêrê Spî alanında Türk işgalciliğine karşı etkili bir eylem düzenlemiş ve bu eylemde birçok işgalci cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem sırasında bozguna uğrayan Türk ordusu, yoğun teknik kullanarak yenilgisinin üzerini örtmek istemiştir. Bu eylemde saldırı gruplarındaki yoldaşlarının sağlam bir şekilde eylem alanından güvenli alanlara geçmeleri için düşmanın tekniğine karşı fedai bir tarzla savaşan Şervan Ronahi yoldaş komutasındaki Pelda ve Şervan Cotkar yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Bu kahraman yoldaşlarımızı şehadet yıldönümlerinde saygı ve minnetle anıyoruz.

ŞERVAN RONAHÎ

Şervan Ronahî yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın Maku kentinde yurtsever ve bedel vermiş bir ailede dünyaya gelmiştir. Ailesinin yurtsever olmasından kaynaklı Kürtlük bilinci ve kültürüyle yetişmiştir. Şervan yoldaşımız halkımıza karşı yoğun saldırıların olduğu bir dönemde gerilla saflarına gelerek halkımızın özgürlük mücadelesine aktif bir şekilde katılmıştır. Şervan yoldaşımız gerilla saflarına katıldığı ilk günden itibaren olgun ve özlü kişiliği ile dikkat çekmiş, tüm yoldaşlarının saygısını kazanmıştır. Gerillacılık yaşamının her anında üstlendiği devrimci görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmiş, askeri ve ideolojik eğitimlere de bu ciddiyetle yaklaşmıştır. Askeri düzen ve disiplinden bir an bile taviz vermeyen Şervan yoldaşımız yeni dönem gerillacılığının ilk pratikleştiği süreçlerde, bu tarzın öncülüğünü yapmıştır. Bu amaçla uzmanlaşmaya büyük önem veren Şervan yoldaşımız, aldığı eğitimleri kendisiyle sınırlı tutmamış, yoldaşlarının gelişmesi için de paylaşarak bulunduğu ortamlarda komünal yaşam tarzının öncüsü olmuştur. Yaşamdaki mütevazı ve dur durak bilmeyen yönleri kadar savaştaki cesareti ve fedakarlığı ile tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmıştır. Bu duruşuyla her yerde aranan bir devrimci olmuştur. İşgalci Türk ordusuna karşı geliştirilen birçok eylemde kendisinden bir parça olarak gördüğü ve çok sevdiği Doçka silahıyla katılan Şervan yoldaşımız, hem düşmana darbe vurulmasında hem de yoldaşlarının savunulmasında önemli görevler üstlenmiş ve bu görevlerini başarıyla yerine getirerek, Xakurkê bölgesinin unutulmaz komutanları arasındaki yerini almıştır.

PELDA GILLÎDAX

Pelda yoldaşımız Serhed’in yurtsever kenti Îdir’de, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Pelda yoldaşımız, soykırımcı Türk Devleti’nin halkımıza yönelik soykırım politikalarının, feodal ve geleneksel toplumun kadına biçtiği rolleri erkenden fark ederek, bu yaklaşımlara karşı asi bir duruşun içerisine girmiştir. Bir kadın olarak bu duruşunu ve derin özgürlük arayışını bilinçli ve örgütlü bir mücadeleye dönüştürmek isteyen Pelda yoldaşımız, bunun ancak gerilla saflarına katılmakla mümkün olabileceğine inanmıştır. Önder Apo’nun Kadın Kurtuluş İdeolojisi’ni öğrenen ve PKK’lileşen kadının ulaştığı özgürlük düzeyini yakından gören Pelda yoldaşımız, özgür kadın olma hayalini gerçekleştirmek için gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığı ilk günlerde fiziki olarak kimi zorlanmalar yaşasa da büyük bir iradeyle mücadele etmiş ve bu zorlukların üstesinden gelmesini bilmiştir. Özgürlük arzusuyla başladığı gerillacılık ve dağ yaşamına tutkuyla bağlanan Pelda yoldaşımız, kendisini her geçen gün geliştirmiş, kısa zamanda çevik ve yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. İdeolojik eğitimlere olduğu kadar askeri eğitimlere de ilgiyle yaklaşmış ve askeri alanda katettiği gelişmelerle gücünün farkına varmıştır. Kadın olarak öz gücünün farkına varan Pelda yoldaşımız, bir YJA Star savaşçısı ve PAJK militanı olarak devrim çalışmalarına büyük bir coşkuyla katılmış ve üstlendiği her görevde başarı dışında başka hiçbir ölçüyü kendisine kabul etmemiştir.

ŞERVAN COTKAR

Şervan Cotkar yoldaşımız, Serhed’in direnişçi ve zulme boyun eğmeyen kenti olan Wan’da yurtsever bir aile çevresinde doğup büyümüştür. Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin Wan’da gelişme göstermesi ve aile çevresinin yurtsever olmasından kaynaklı Partimiz PKK’yi tanıyan Şervan yoldaşımız, halkımız üzerindeki Türk sömürgeciliğine daha fazla tahammül edememiş ve bu sömürgeci sistemle mücadele etmek için gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldıktan sonra emekçi ve fedakâr özelliğiyle kısa sürede dağ ve gerilla yaşamına uyum sağlayan Şervan yoldaşımız, bu özelliklerini tüm pratiğine yansıtmasını bilmiştir. Askeri alanda kendisini sürekli geliştirme çabası içerisinde olmuş, aynı zamanda ideolojik olarak da kendisini eğitmiş, doğal ve özlü özelliklerini Apocu ilkelerle bütünleştirerek bütünlüklü bir militan olmaya çalışmıştır. Türk sömürgeciliğinin halkımızın kazanımlarına karşı geliştirdiği saldırılara girdiği eylemlerle cevap veren Şervan yoldaşımız, Kürt gençliği için düşmanla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini gösteren dair en somut örnek olmuştur.

Direnişleri ve kahramanlıklarıyla Apocu fedai çizginin kararlı sürdürücüleri olan Şervan Ronahî, Pelda Gilîdax ve Şervan Cotkar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Serhed ve Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehit yoldaşlarımıza, Önderliğimize ve halkımıza verdiğimiz zafer sözünü mutlaka gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz.”