HSM Çukurca'daki gerilla eylemini kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, 17 Eylül'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde işgalci güçlere yönelik düzenlenen gerilla eylemini kutladı.

HSM Karargah Komutanlığı, Zap Eyalet Komutanlığı'na yönelik yayınladığı mesajında, "Sahanızda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde 17 Eylül günü Colemerg’in Çelê ilçesine bağlı Şehit Bilal Tepesi’nde konumlanan düşman güçlerine karşı ferdi ve orta silahlarla gerçekleştirmiş olduğunuz eylem sonuç alıcı olmuştur" dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler kullanıldı:

"Düşman mevziisini ve tekniğini imha ederek içindeki işgalcileri cezalandırdıktan sonra düşmanın yoğun teknikle geliştirdiği saldırıları yüksek manevra kabiliyetiyle boşa çıkarmanız, hemen akabinde gelişen düşman operasyonunu takibe alarak sabotaj taktiğini yaratıcı bir şekilde pratikleştirmeniz Demokratik Modernite Gerillası’nın yaratıcı ve zengin taktiklerini iç içe uygulamanın somut bir örneği olmuştur.

Yeni dönemin modern gerilla çizgisi temelinde düşman mevziilerini imha eden ve sonrasında sabotaj taktiğiyle darbe vurarak birçok işgalciyi cezalandıran bu eylemlerin başarılı olmasında emeği geçen tüm komuta ve savaşçı yoldaşları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu temelde sizleri ve sizin şahsınızda eyaletinizdeki tüm güçleri 'Dem Dema Azadiyê ye' hamle ruhuyla selamlıyor, hepinize üstün başarılar diliyoruz."