Jinen Tîrejen Roje'den İmralı tecridine karşı eylemler

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı eylemler düzenleyen Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi, "Önder Apo tecrit altındayken hiçbir Kürt genci rahat olmamalı, sıradan yaşamamalı" dedi.

Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Önder Apo 23 yıldır İmralı Cezaevinde ağır tecrit ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaktadır. Binlerce yoldaşımız zindanlarda insanlık dışı işkencelere karşı direniyor. Ancak gelinen aşamada Kürt halkı bu tecrit koşullarını hiçbir şekilde kabul edemeyecek durumdadır, halk artık Önderliğinin özgürlüğünü elde etmek için daha çok mücadele ediyor. Bunun en somut örneğini Veysi Taş ve Mehmet Akar arkadaşlarımızın tarihi eylemlerinde gördük" denildi.

'TECRİT VE FAŞİZMİ PARÇALAYANA KADAR MÜCADELE!'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Artık tüm Kurdistan gençliği şehitlerin bıraktığı manevi değerler ve çok anlamlı vasiyetleri ile mücadeleye katılmalı, tecrit ve faşizmi parçalayana kadar bu amansız özgürlük mücadelesinde yerini almalıdır. Önder Apo tecrit altındayken hiçbir Kürt genci rahat olmamalı, sıradan yaşamamalıdır, şehitlerimizin ve Önder Apo’nun bizden beklediği budur. Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi olarak başta tüm Kurdistan gençerine ve yurtsever halkımıza çağrımız; 2023 yılını Erdoğan ve işbirlikçilerinin başına yıkalım, yaktığımız direniş ateşiyle İmralı tecridini kırıp Kurdistan'ın özgürlüğünü kazanalım."

POLİS VE FAŞİSTLERE DÖNÜK EYLEMLER

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"17 Ocak günü Mersin-Yenişehir'de birimlerimiz gece saat 02:30'da GBT kontrolü yapan faşist TC polislerine yönelik ferdi silahlarla eylem düzenlemiştir. Büyük hasar gören polis aracı içinde bulunan polislerden 1'i yaralanmıştır.

18 Ocak günü Bursa-İnegöl'de Türk faşistlerine ait 1 mobilya fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir.

18 Ocak günü Balıkesir-Edremit'te AKP’li faşistlere ait 4 lüks araç ve 1 beyaz eşya mağazası birimlerimizce hedef alınıp ateşe verilmiştir."