Kadın gazetecilere dönük polis şiddetine karşı kampanya

CFWIJ, kadın gazetecilere dönük polis şiddeti ve baskılara karşı imza kampanyası başlattı, herkesi kampanyaya katılmaya çağırdı.

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), gazetecilerin son dönemde polis tarafından doğrudan hedef alınması, haber takibi yapan kadın gazetecilere orantısız güç kullanılması ve fiziksel şiddette karşı imza kampanyası başlattı.


İmza metninde, 2021’in başından bu yana 44 kadın gazetecinin polis şiddetine maruz kaldığı, 3 kadın gazetecinin evinin basıldığı ve 13 kadın gazetecinin sahada haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındığı vurgulandı.

 
Metinde, "Türkiye’de bu yıl hemen her gün kadın gazeteciler polis şiddetiyle karşı karşıya kaldı. 2020’de kaydettiğimiz vakalara kıyasla bu yıl kadın gazetecilerin maruz kaldığı şiddet yüzde 158,82’lik bir artış gösterdi. Evrensel gazetesinden Ayşen Şahin, İstanbul’daki Boğaziçi Üniversitesi öğrenci protestolarını takip ettiği, Pınar Gayıp bünyesinde çalıştığı muhalif haber kuruluşu Etkin Haber Ajansı’nda (ETHA) çalıştığı için ve Jinnews muhabiri Beritan Canözer yazdığı bir haber nedeniyle evi basılarak gözaltına alınan gazeteciler arasında yer aldı" denildi.

'HERKESİ DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ'

Metinde şunlar da kaydedildi:

"Tüm bu müdahalelere yönelik CFWIJ olarak yargı, devlet ve polis eliyle yalnızlaştırılmaya çalışılan kadın gazetecilerin yanında olmak için herkesi imza kampanyamıza davet ediyoruz. Kadın gazetecilerin alanda özgürce ve güvende olmasını talep ederken #GüvendeDeğiliz etiketiyle herkesi kadın gazetecileri desteklemeye, toplumsal farkındalık yaratmak için imza atmaya çağırıyoruz.”
İmza kampanyasına HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Tülay Hatimoğulları, Filiz Kerestecioğlu, Serpil Kemalbay ve Zeynel Özen ile CHP milletvekilleri Ali Şeker ve Turan Aydoğan’ın yanı sıra avukatlar ve kadın aktivistler de katılarak, destek verdi.

 
Kampanyaya şu linkten destek verilebilir:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevql6XQ5gRJ7QXYU6cG0OGv5ghmxYDtj9ukVtiHK6MzRgpIQ/viewform