Kadınlar: Direnişteki ısrarımızla uykunuzu kaçıracağız

İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, Kadıköy’de kadın katliamlarını protesto etti. Kadınlar “Kadınlar vazgeçmiyor. Taşan sabrımız ve direnişteki ısrarımızla uykunuzu kaçıracağız” mesajı verdi.

Kadıköy Eminönü İskelesi önünde bir araya gelen İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk’un erkek şiddetiyle katledilmesini protesto etti. HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Oya Ersoy, Züleyha Gülüm, HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu’nun ön saflarda yerini aldığı eylemde, “Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Dönmez isyanımızdır" yazılı pankart açıldı; pankartı açıldı, "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "Yaşamak istiyoruz" dövizleri taşındı.

‘MÜCADELE BÜYÜDÜKÇE, SALDIRILAR ARTIYOR’

Zılgıt ve ıslıklar eşliğinde “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Jin jiyan azadî” sloganları atan kadınlar adına açıklamayı Eylem Saruca okudu. Kadınların eşit, özgür ve adil bir yaşam mücadelesi büyüdükçe, erkek egemen sistemin saldırılarla kendisini örgütlediğini vurgulayan Saruca, "Her gün artan kadın cinayetleri haberleri ile uyanırken, erkeğe cesaret veren erkek devlet İstanbul Sözleşmesi'ni uygulatmak bir yana, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmeyi tartışmaya devam ediyor. Cezasızlık politikalarının, İstanbul Sözleşmesinin uygulanmamasının bedelini kadınlar yaşamlarıyla ödüyor” dedi.

‘KADINLAR VAZGEÇMEYECEK’

Sadece dün 4 kadın katledildiğine dikkat çeken Saruca, katillerin bazen baba, bazen oğul, bazen ise eski sevgili sıfatını taşırken, esas katillerin kadını koruyamayan devletin ve yargının olduğunu kaydetti. Adaleti sağlayamayan saraylara isyan ateşinin Arjantin’den Polonya’ya, Türkiye’den Meksika’ya yükselmeye devam edeceğini vurgulayan Saruca, şöyle konuştu: “Katilleri tanıyoruz. Haklarımız ve yaşamlarımız için alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayısal verilerle kadına yönelik şiddeti manipüle etmekten vazgeçin, 'aile düzeni' adı altında kadınlara rol biçmekten vazgeçin, erkekleri kışkırtmaktan ve yanlarında durmaktan vazgeçin. 6284 ve İstanbul Sözleşmesini etkin uygulatarak yükümlü olduğunuz sorumlulukları yerine getirin. Çünkü kadınlar vazgeçmeyecek. Evde, sokakta, fabrikada, AVM'de, okulda, yaşamın her alanında yaşamak ve yaşatmak, bir kişi daha eksilmemek için mücadele etmeye devam edecek. Çünkü kadınlar haklarını ve hayatlarını sizin insafınıza bırakmayacak. Çünkü kadınların taşan sabrı ve direnişteki ısrarı uykularınızı kaçıracak."