Kışanak'tan 'Özgürlükçü Demokrasi' mesajı

Rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Özgürlükçü Demokrasi'nin cezaevlerinin sesi olduğunu belirterek, gasp edilerek kamuoyunun haber hakkının engellendiğini kaydetti.

Rehin tutulduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden mektup yollayan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Özgürlükçü Demokrasi gazetesine dönük gaspçı uygulamaya tepki gösterdi.

Kışanak, “Demokrasi gazetesine ve Gün Matbaa’ya kayyım atanmasını kınıyor, bir an önce yeniden okuyucuları ile buluşmasını temenni ediyorum. Basın özgürlüğü, gazetecilerin gerçekleri kamuoyuna ulaştırma özgürlüğünden daha çok kamuoyunun doğru haber alma hakkıdır” dedi.

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ!'

Özgürlükçü Demokrasi gazetesine yönelik saldırıyı, haber alma hakkına yönelik bir saldırı olarak gördüklerini belirten Gültan Kışanak, şöyle dedi: "Farklı mecralardan doğru habere ulaşma imkanı olmayan biz tutsaklar için durum daha da vahimdir. Özgürlükçü Demokrasi gazetesi her zaman cezaevlerinin sesi oldu. Dışarıdaki sesimiz, kulağımız, kamuoyunun vicdanı oldu. Dört gözle gazetemizin yeniden yayın hayatına başlamasını bekleyeceğiz. Umarım, çok beklemek zorunda kalmayız.”