Londra’da Türk devletinin kadın düşmanlığı protesto edildi

Londra Kadın Dayanışma Platformu, İstanbul Sözleşmesinin Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geri çekilmesini protesto etti, "Bu kararı tanımıyoruz" dedi.

Avrupa’nın birçok başkentinde olduğu gibi, AKP-MHP iktidarının İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı Britanya’nın başkenti Londra’da da kadınlar öncülüğünde düzenlenen eylemlerde protesto edildi. Londra’nın Türk elçiliği önünde düzenlenen eylemde "Kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar" sloganları atıldı. Londra Kadın Dayanışma Platformu ayrıca elçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

'BU KARARI TANIMIYORUZ'

Platform adına basın açıklamasını okuyan Besime Başar, "Türk devletinin kadın düşmanlığı kabul edilemezdir ve tüm Avrupa tarafından da büyük tepki çekmektedir" dedi.
'Bu kararı tanımıyoruz' başlıklı açıklama şöyle:

“Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle iktidar ve gerici çevreler tarafından hedef haline getirilen İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı. Bu kararı tanımıyoruz!

Londra’da yaşayan kadınlar olarak Türkiye’deki kadınların kararlı mücadelelerini selamlıyoruz ve asla yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bizler burada tüm olanaklarımızı kullanarak, Türkiye’deki baskı ve şiddeti,  İngiltere kamuoyuna duyuracağımızı ve teşhir edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.

Milyonlarca kadını yok sayamazsınız, haklarını bir gecede alamaz, evlere kapatıp meydanlardan ve sokaklardan silemezsiniz!”