Lordlar Kamarası’nda Öcalan konferansı başladı

Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da Lordlar Kamarası, Kürt halkı ile dayanışma ve Öcalan’a özgürlük temalı bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Organizatörlerden alınan bilgilere göre Türk devleti, konferansın engellenmesi için yoğun çaba harcadı. Lordlar Kamarası’ndaki konferans, “Ortadoğu krizine çözüm: Abdullah Öcalan’ın fikirleri” başlığı altında yapılıyor.

İşçi Partili Lord Maurice Glasman’ın ev sahipliği yaptığı konferans, milyonlarca üyesi olan sendikaların “Öcalan’a özgürlük kampanyası” ve Britanya Kürt Halk Meclisi’nin desteğiyle düzenlendi.

Konferansta aralarında, Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı İlham Ehmed, HDP Eşbaşkan yardımcısı Hişyar Özsoy, KNK Eşbaşkanı Rebwar Raşid’in de olduğu çok sayıda kişi konuşmacı olarak yer alıyor.

Konferans gün boyunca sürecek. Yoğun ilginin gözlendiği konferans öncesi bir açıklama yapan Britanya Kürt Halk Meclisi eşbaşkanları Ercan Akbal ve Besime Basar, “tarihi bir konferans” olacağını söyledi. Eşbaşkanlar, ilerici güçler ve kurumları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri etrafından yeni bir toplumsal yaşam kurma mücadelesinde rol olmaya çağırdı.