MİT’in PJAK’a yönelik kirli planı-YENİLENDİ

PJAK ve KODAR yetkililerinin fotoğrafları ve isimleri sosyal medya hesaplarından yayınlanarak, 'öldürülmeleri için başlarına ödül konulduğu’ ileri sürülmüştü. Söz konusun planın MİT'e ait olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde PJAK ve KODAR yetkililerinin fotoğrafları ve isimleri sosyal medya hesaplarından yayınlanarak, ‘öldürülmeleri için İran yönetimi tarafından başlarına ödül konulduğu’ ileri sürülmüştü. İran’ın Spay Pastaran güçlerine ait Bêtavan sitesi, bunun Türk MİT’i planı olduğunu yazdı.

Geçtiğimiz günlerde PJAK Eş Başkan Zilan Vejin, KODAR Eş Başkanları Fuat Beritan ve Zilan Tanya, PJAK Meclis üyeleri Amed Şaho, Baran Beritan, Mazlum Heftan ile Hiva Agreş’nin fotoğrafları ve isimlerini Telegram ve sosyal medya hesaplarından ‘İran’ın öldürtmek için başlarına ödül koyduğu’ haberleri yayınladı.

‘MİT PLANI’

İran’ın Spay Pastaran güçlerine ait Bêtavan adlı haber sitesinde, konuya ilişkin bir haber yayınlandı. Haberde, bu planın Türk MİT’ine ait olduğu, Türk devletinin tıpkı PKK yöneticileri için oluşturduğu listenin bir benzerini PJAK ve KODAR yöneticileri için oluşturduğu, bu kişilerden bazılarını öldürülerek, İran ile PJAK arasında 2011 yılında yapılan ateşkesin bozulup yeni bir savaşın başlaması amacı taşıdığı belirtiliyor.

MİT’in bu kirli planını YNK denetimindeki Süleymaniye, Ranya, Sengaser, Qaledizê gibi yerlerde uygulamaya koymak istediği belirtiliyor.

Haberde, Türk devletinin uzun süredir KDP gibi YNK’yi de PKK’ye karşı operasyonlarda kullanmak istediği hatırlatılıyor.