Macron'dan üç dilde mesaj: Kimse bize geri adım attıramaz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, özgürlük, eşitlik ve kardeşlik konusunda "hiçbir şeyin kendilerine geri adım attırmayacağını" belirtti.

Emmanuel Macron, Twitter hesabında Fransızca, İngilizce ve Arapça mesajlar paylaştı.

Macron'un mesajları şöyle:

"Devam edeceğiz. Her zaman insan onuru ve evrensel değerlerin yanında yer alacağız.

Devam edeceğiz. Barış ruhu içerisinde tüm farklılıklara saygı gösteriyoruz. Asla nefret söylemini kabul etmiyoruz ve makul tartışmayı savunuyoruz.

Bizim tarihimiz tiranlara ve fanatizme karşı mücadele tarihidir. Devam edeceğiz.

Özgürlüğe değer veriyoruz; eşitliği garanti ediyoruz; kardeşliği yoğun bir şekilde yaşıyoruz. Hiçbir şey bize geri adım attıramaz, asla"

Macron'un bu mesajı, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakaretleri, bazı ülkelerdeki protestolar ve bazı Arap ülkelerinin boykotu ardından geldi.

FRANSA BOYKOTA SON VERİLMESİNİ İSTEDİ

Öte yandan yazılı bir açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu'nun bazı ülkelerinde gelişen Fransız ürünlerini boykot çağrılarına son verilmesini istedi.

Bakanlık, özellikle tarımsal gıda ürünlerini ilgilendiren bu çağrıları ve daha genel olarak Fransa aleyhine kimi zaman nefret dolu ifadelerle sosyal ağlarda yapılan gösteri çağrılarını kınadı.

Açıklamada, "Bu çağrılar, Fransa'nın vicdan özgürlüğü, ifade özgürlüğü, din özgürlüğü ve herhangi bir nefret çağrısının reddedilmesi lehinde savunduğu tutumları çarpıtıyor" denildi.