MKGP, Deniz Fırat'ı andı

MKGP, DAİŞ'in katlettiği Gazeteci Deniz Fırat'ı andı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), DAİŞ çetelerinin, 8 Ağustos 2014 tarihinde Maxmur Kampı’na yönelik saldırısıyla katledilen Gazeteci Deniz Fırat'a ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ'in Maxmur'a saldırısı sırasında yaşamını yitiren gazeteci arkadaşımız Deniz Fırat da sürdürülen amansız savaşın hedefi oluşunun  4'üncü yılını geride bıraktık. Deniz'siz geçen 4 yıl bizler için özlemin ve direnişin büyütüldüğü bir zaman dilimi oldu. Yaşamının son anına kadar kamerasını kayıtta tutmuş, DAİŞ'in yarattığı dehşeti tüm dünyaya duyurmuş olan Deniz, faşizmin kendini dorukta yaşattığı Ortadoğu coğrafyasında kendisinden sonra bayrağı devralan onlarca kadına direnerek başarılabileceğini göstermiştir."

'CESARET, İRADE VE DİRENİŞ...'

Bizler Deniz'in ardılı özgür basının çalışanları için, Van'dan Maxmur'a uzanan kısa hayat öyküsünde uzun bir yolculuğu anlatan Deniz Fırat'ın karşılığı cesaret, irade ve direniştir. Deniz'i yaşamını yitirişinin 4 'üncü yılında saygıyla anıyor, bıraktığı mirasın yolumuza ışık olacağını bir kez daha zindanlardan, meydanlardan, savaş alanlarından haykırıyoruz. Hakikati açığa çıkarana ve karanlıkları aydınlatana kadar Deniz'in omuzlarımıza bıraktığı mücadele silahı olan kamerası daima açık olacak."