Moskova'daki Kürt kadınlardan 'tecrit' protestosu

Moskova'daki Kürt kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridi protesto etti ve birlik çağrısında bulundu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürt kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kınamak için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklama Moskova’da bulunan Mala Kurda'da gerçekleşti. Açıklamaya katılan Kürt kadınları, Öcalan’dan haber alamadıklarını ve kaygılarının giderek artığını belirttiler.

'BARBAR SALDIRILAR VE TECRİT BAĞLANTILI'

Açıklamayı Moskova Kürt kadınları hareketi Viyan'ın eş başkanı Tera Qadır yaptı. Qadır, Kürt halkı olarak bu faşizan yaklaşımı kabul etmediklerini ve bu yaklaşımın köleci yaklaşım olduğunu söyledi. Kürdistan'ın kuzey, güney, doğu ve batı parçalarında Kürt halkına karşı barbarca bir saldırı yürütüldüğünü dile getiren Qadır, Türk devletini ve Kürt kanına bulaşan tüm kesimleri şiddetle kınadıklarını söyledi. Qadır, Kürt halkına karşı yürütülen bu saldırıların direkt Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve şiddetle bağlantılı olduğunu kaydetti.

İRAN'A TEPKİ

Qadır, aynı zamanda İran rejiminin 3 Kürt gencini idam etmesinin kabul edilemez olduğunu söylerken, İran'ın bu katliamcı politikasından bir an önce vazgeçmesini istedi. 

Qadır, Kürt halkının yaşadığı sorunların temelinde bölgede yaşanan çıkar çatışmalarının olduğunu ve Kürt halkının da buna karşı kendi birlikteliğini geliştirerek cevap vermesi gerektiğini dile getirdi.