Pervin Buldan tarım işçilerini ziyaret etti

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Adana Ceyhan'daki tarım işçilerini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin "Kadın yoksulluğuna hayır" buluşmaları kapsamında Adana'da temaslarda bulundu. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Eşbaşkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve partinin kadın yöneticileri, Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek köyünde fıstık tarlasında çalışan tarım işçilerini ziyaret etti. 

İşçilerin alkışlarla karşıladığı heyet, yurttaşların sorunlarını dinledi. Çalışma koşullarının zorluğundan bahseden bir işçi, saat 07.00'dan akşam saat 17.00'ye kadar güneşin altında çalıştıklarını, kadın işçilerin daha çok yorulduğunu dile getirdi. Kadınların tarladaki mesaisinin akşam evde de devam ettiğini söyleyen işçi, "Yaşadığımız Siirt’ten yola çıkıp geldiğimiz Adana’da bu sıcakta, toz toprak içinde verdiğimiz bu emeğin karşılığını alamıyoruz elbette. Aldığımız ücret 95 lira. Kız kardeşimle birlikte çalışıyoruz. 8 kişilik bir aileyiz. Ailemizde salgın nedeniyle işten çıkarılanlar var. Evimiz kira. Aldığımız para ne evin faturalarına ne de pazar alışverişine yetiyor. Ancak ne yapalım çalışmak zorundayız" dedi.

Buldan ve beraberindeki heyet, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını Meclis'e taşıyarak, çözümü için mücadele edeceklerini kaydetti. Heyet Adana Kadın Platformu üyeleriyle yapacağı buluşmanın ardından kentten ayrılacak.