‘PKK’deki o ruh hep yenilendi büyüdü’

PKK’nin 43 yıllık direniş mirasından beslenip güç aldıklarını belirten YJA Star gerillası Rûken Serhed, “Bu güç ve maneviyatla özgür bir gelecek kurmak istiyoruz. Dört parça Kürdistan’da toprağımıza saldıran düşmanı bertaraf edeceğiz” dedi.

43 yıllık dolu dolu bir direniş tarihini geride bıraktıklarını dile getiren YJA Star gerillası Rûken Serhed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere halkın ve yoldaşlarının yeni PKK yılını kutladı.

43 yılda PKK’nin hem Kürt halkı hem de sosyalizm tarihinde önemli yer edindiğini ifade eden Rûken Serhed, şu değerlendirmeyi yaptı: “Denilebilir ki yeni bir yaşamı, kapitalist sisteme alternatif sosyalist yaşamı inşa ettik. Bütün dünya hayranlıkla bu yaşama, halkımıza, partimize, gerilla yaşamına yüzünü dönmüş durumda. Biz de aslında büyük bir hayranlıkla halkımızın direnişine bakıyoruz. Yıllarca sömürgecilerin zulmü altında ezilen bir halk gerçekliğimiz var; buna rağmen halkımız direnişinde ısrar ediyor, alanlarda, meydanlarda her zaman eylemlilik içindedir. Biz de gerilla olarak büyük bir moralle halkımızı izlemekteyiz. Bu, aynı zamanda Önderliğimizin, şehitlerimizin ve şimdi saflarda olan gerilla güçlerinin emeği ile açığa çıkmıştır.”

ÖZGÜRLÜK İSTEYENLER PKK’NİN NASIL BAŞARDIĞINA BAKIYOR

İnsanlık adına, Kürt halkı ve sosyalizm adına büyük başarılar kaydettiklerini belirten YJA Star’lı Rûken Serhed, bu gelişmenin kendilerine ve ezilen halklara moral ve güç verdiğini söyledi.

Serhat, şöyle devam etti: “Bugün aydın, filozof, sol sosyalist hareketler partimizi, Önderliğimizi destekliyor. Aslında denilebilir ki insanlığın gözü açıldı, devrimin nasıl yapılması gerektiğini ya da işgal altında olan bir halkın nasıl sömürü zincirini kırdığını, bunun için savaşın nasıl yürütüldüğünü görmek isteyenler PKK’nin yürüttüğü özgürlük mücadelesi tarihine ve bugününe bakıyor. PKK’nin başarılarını görmeyen, kör kalan sadece sömürgeci, faşist güçlerdir. AKP-MHP faşizmi bunu görmek istememektedir. AKP-MHP bu körlükle kendi gerçekliklerini, başarısızlıklarını da görmemekte, bununla da kalmayıp insanlık dışı saldırılarını sürdürmektedir.”

O RUH HİÇ EKSİLMEDİ, YENİLENDİ, BÜYÜDÜ

Türk devletinin 2016’dan bu yana tüm gücüyle saldırdığını ancak hem Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, hem Kürt halkı, hem de gerillalar tarafından büyük bir direnişle karşılaştığını belirten YJA Star gerillası, bu yıl Medya Savunma Alanları’nda verdikleri direniş ruhuna dikkat çekti.

Rûken Serhed, “Özellikle bu yıl Mam Reşo’da başlayan, Zendûra, Werxelê, Qertal direnişleri ile yaratılan bir ruh vardı. Bu da gösteriyor ki ne kadar da zaman geçerse geçsin o ruh eskimiyor aksine daha fazla yenileniyor, gelişiyor. Düşman bilmelidir ki Kürt halkında, PKK Özgürlük Mücadelesi savaşçılarında bir duraksama, bir yorulma yaşanmamıştır. Özellikle Bakur parçasında yaşayan halkımızda bu yaşanmadı. Bakur parçası ki her zaman, gözaltı, baskı, zindan, işkence gören bir halktır; hiç durmadan direnişlerini devam ettirdiler. Gerilla da tüm yoğun saldırılara, son zamanlarda yoğun kullanılan kimyasala rağmen, büyük bir coşku ve moralle, yaratıcı tarzla düşmanı boşa çıkaran eylemlilikleriyle direnişi büyütmektedir.”

‘ÖZGÜRLÜĞE ULAŞACAĞIMIZDAN EMİNİZ’

PKK’nin 43 yıllık bir direniş mirasından beslendiklerini ve güç aldıklarını yineleyen YJA Star gerillası Rûken Serhed, “Bu güç ve maneviyatla tarihimizden beslenerek özgür bir gelecek kurmak istiyoruz. PKK gerillaları büyük bir iddia sahibidir. Kürt halkının da iddiası büyüktür. Önümüzdeki 44. kuruluş yıl dönümünde de zafere yürüyeceğimize inanıyoruz. Bu zaferle Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne ulaşacağımızdan eminiz. Dört parça Kürdistan’da toprağımıza saldıran düşmanı bertaraf edeceğiz.”