Saarbrücken’de ‘tutsaklara özgürlük’ eylemi

Saarbrücken’de kadınlar öncülüğünde açılan çadır eylemiyle, başta hasta tutsaklar olmak üzere, ağır işkence koşullarında tutulan siyasi tutsaklara dikkat çekildi.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde siyasi tutsakların özgürlüğüne yönelik çadır eylemi yapıldı.

Saarbrücken’de faaliyet yürüten Şirin Elemhuli Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşen eylemde hasta tutsak siyasetçi Aysel Tuğluk, zindanlarda şehit düşen Garibe Gezer ve diğer tutsakların resimleri çadıra asıldı.

Türk devletinin cezaevlerinde tutsaklara yönelik tecrit ve işkence politikalarına dikkat çekilen bildirilerin okunduğu eylemde, siyasetçi Aysel Tuğluk şahsında diğer hasta tutsakların durumuna dikkat çekildi.

Bildiride, AKP faşist diktatörlüğünün 2015’ten bu yana toplumun geneline yaydığı şiddet ve imha politikalarını hapishanelerden başlattığı ve soykırım uygulamalarını normalleştirdiği ifade edildi.

Mahkumların temel haklarından yoksun bırakıldığı, özellikle hasta tutsakların tedavi edilmediği, edilseler bile jandarma gölgesinde, ters kelepçeli olarak muayene edildikleri, tek hücrelerde tutuldukları dile getirildi.

Bir ay içerisinde çoğu hasta 7 tutsağın yaşamını yitirdiği belirtilen konuşmalarda, birçoğunun da şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçtiği vurgulandı.

Konuşmalarda başta hasta tutsaklar olmak üzere zindanlarda direnen tüm siyasi tutsaklara sahip çıkmanın vicdani bir görev olduğu kaydedildi.

Eylem, “Tüm tutsaklara özgürlük” sloganıyla sona erdi.